“FUCK YOU”, BIS. CHRISTIAN BERTERYAN VERLIEST VRIENDEN

Nog even over de Voorpost-betoging vorige zaterdag en Christian Berteryan (de enige op de foto hiernaast zonder kruis of vraagteken). Christian Berteryan werd in Antwerpen door meer mensen gemeden dan er met hem wilden opstappen. Wat te begrijpen is. Er zijn bij zijn Autonome Nationalisten meer mensen met een fikse ruzie met Berteryan weggegaan dan er ooit bij de Autonome Nationalisten samen waren (foto: de Autonome Nationalisten-delegatie in Den Haag op 20 september 2014. Minstens drie van de vier in beeld met Berteryan zijn inmiddels weg bij de Autonome Nationalisten, een vijfde in Den Haag maar hier buiten beeld is er intussen ook weg).

Medeoprichter van de Autonome Nationalisten Chantal Meerkens, bij de betoging van de Autonome Nationalisten in Brugge op 16 februari 2013 nog met een witte armband als lid van de ordedienst, is al langer weg bij de Autonome Nationalisten en achtte ook vorige zaterdag Berteryan geen blik meer waard. Zo ook Koen Sweeck, die zich in De Standaard van 16 februari 2013 nog opvoerde als woordvoerder van de Autonome Nationalisten. We gaan hier niet opsommen wie er allemaal intussen nog weg is bij Berteryan. De lijst is te lang. Op de foto hierboven met een rood kruis v.l.n.r. Ilya De Smet, Tom Huylebroeck en Kim Decrock; met een vraagteken alhoewel niet meer gezien bij Autonome Nationalisten-activiteiten, voormalig Vlaams Belang-gemeenteraadslid in Essen Marc Scheepers. Maar toch nog dit.

 

Maandag wezen we terloops op Yves DW als weg bij de Autonome Nationalisten, maar ook Allister Pieterse bijvoorbeeld is weg bij de Autonome Nationalisten. En hoe. Bij de Pegida-actie in Gent op 13 april nog samen met Christian Berteryan (foto: Allister Pieterse met groen omkaderd, Christian Berteryan met rood). Op de Voorpost-betoging vorige zaterdag 20 september liep Allister Pieterse ostentatief niet in de buurt van Christian Berteryan.

 

Deze week werd Christian Berteryan door Allister Pieterse als Facebookvriend geschrapt. Allister Pieterse riep iedereen op hetzelfde te doen: “Christian Berteryan is bij mij persoonlijk geblokt. (…) Zie of je die onder je vrienden hebt staan. Zo ja, dan zou ik eens nadenken of je graag een stuk stront onder je vrienden wil.” En er blijken nog meer mensen zo te denken, te zien aan het commentaar dat er op volgde (vervolg commentaar).

 

En passant wordt Christian Berteryan ook nog verweten een AFF-informant te zijn. “Volgens mij kent hij ook mensen bij het AFF.” en: “Volgens mij is het nog een rat ook. AFF weet wel te veel om zonder intel te weten.” Tja. Is er iets erger dan verdacht te worden een AFF-informant te zijn?