SCHOL

Bij een kleine enquête van Gazet van Antwerpen vorig jaar over de gemeenteraadsleden die het meest spijbelden was Hemiksemse VB-gemeenteraadslid Nancy Caslo (foto) één van de kampioenen. Nu heeft ze de enige passende conclusie getrokken: ze heeft ontslag genomen als gemeenteraadslid in Hemiksem.

 

In 2003 mocht Nancy Caslo zich nog VB-Kamerlid noemen. Tevoren werkte ze even voor de VB-Senaatsfractie, daarna werd ze tewerkgesteld op de juridische dienst van haar partij. Bij de federale parlementsverkiezingen in 2003 geraakte ze verrassend verkozen. Ze stond slechts op de achtste plaats op de Kamerlijst, maar wipte door haar voorkeurstemmen over drie andere kandidaten. Nancy Caslo trok vooral kiezers uit de Rupelstreek over de streep. Het was niet echt de bedoeling dat ze verkozen werd, en bij de volgende federale verkiezingen in 2007 werd ze dan maar slechts op de achtste opvolgersplaats van de Antwerpse Kamerlijst gezet.  

 

Was Nancy Caslo al veel afwezig in de Hemiksemse gemeenteraad toen ze één café uitbaatte, tegenwoordig baat ze twee cafés uit en heeft ze helemaal geen tijd meer om nog naar de maandelijkse gemeenteraadszitting te gaan. Allez, dat is toch het officiële verhaal. Nadat Nancy Caslo in januari haar ontslag gaf als gemeenteraadslid in Hemiksem, moet het VB nu op zoek gaan naar een opvolger. In 2006 behaalde het VB in Hemiksem 21,8 % van de stemmen. Nancy Caslo was de lijsttrekster. De verkiezingsuitslag leverde het VB vijf gemeenteraadszitjes op. De tweede op de VB-lijst in 2006, Willy De Cleene, zetelt intussen als onafhankelijk gemeenteraadslid. Lijstduwer Walter Goos werd eveneens verkozen als gemeenteraadslid in Hemiksem, maar bleef slechts een halve legislatuur naar de gemeenteraadszittingen gaan.

 

Wij dachten dat ze in de Rupelstreek allemaal koppigaards zijn, maar bij de VB’ers daar is dat toch niet het geval.