ZONDAG: NIEUWE WAKE. # SAMEN TEGEN DE HAAT

Aanstaande zondag 22 november worden in verschillende steden en gemeenten in ons land, op initiatief van Hart boven Hard, gelijktijdig wakes gehouden in solidariteit met alle slachtoffers van terreur en oorlog.

“We zijn geschokt door de aanslagen in Parijs, en veroordelen dit extreem geweld in alle mogelijke toonaarden. Tegelijk willen we benadrukken dat we het niet los mogen zien van de bredere oorlog die momenteel woedt in Syrië en het Midden-Oosten. In dit klimaat van geweld moeten we verbindend blijven denken, ook in onze Belgische steden. Geweld begint juist waar mensen zich tegen elkaar laten uitspelen, en onschuldigen met de vinger gewezen worden.”

Daarom wil Hart boven Hard een signaal van solidariteit en verbondenheid verspreiden. De meeste wakes zondag vinden om 14.00 uur plaats (Aalst, Vredesplein; Antwerpen, Groenplaats; Geraardsbergen, Markt; Hasselt, Kolonel Dusartplein; Heide, Stationsplein; Merchtem, Krekelendries; Sint-Niklaas, Grote Markt…). Op andere plaatsen (Brugge, Gent, Leuven, Torhout…) zijn er andere tijdstippen afgesproken. Voor meer plaatsen en details: hou de Facebookpagina  #SamenTegenDeHaat  #UnisContreLaHaine in het oog.