HET LEVEN ZOALS HET IS: DE ANTWERPSE POLITIE, BIS

antwerpenDe Antwerpse politie is populair. Toch als we mogen voortgaan op het aantal keren dat het, vorige zaterdag hier verschenen, artikel Het leven zoals het is: de Antwerpse politie is gedeeld op Facebook. Door technische problemen is het niet altijd zichtbaar, maar gisterenmorgen was het al 682 keer overgenomen op Facebook. Tijd voor een vervolg moeten ze bij de Antwerpse politie gedacht hebben.

 

Was ons vorig artikel vooral gebaseerd op een verhaal verschenen op de regionale bladzijden van Het Nieuwsblad, deze keer moeten we niet meer doen dan de regionale bladzijden van Gazet van Antwerpen openslaan. Maaike Floor is een lieve journaliste van Gazet van Antwerpen die vooral over nieuws uit de Antwerpse binnenstad schrijft. Ze verplaatst zich dan ook vaak per fiets. Gisteren vertelde ze haar jongste verhaal in de krant.

 

Maaike Floor: “Dat het in Antwerpen kan gebeuren dat je als fietser (bijna) van je sokken wordt gereden, dat weten alle fietsers wel. Maar dat je ook door de politie van je sokken gereden kan worden, dat was nieuw voor mij. Toen een politieauto mij zo dicht passeerde dat ik bang was geplet te worden tussen trottoir en babyblauwe politiebumpers, waagde ik het om met mijn hand twee klopjes op de zijruit te geven. Veel meer dan mijn arm strekken hoefde ik daar trouwens niet voor te doen. Mijn minimale inspanning had effect. De heren hadden het gehoord, en zetten hun ‘dienstvoertuig’ in de achteruit. Fijn, dat was de bedoeling.

 

‘Meneer, u had me bijna geplet tussen de stoep en uw interventiewagen.’ Maar een ‘sorry, ik lette even niet op’ was verder weg dan Timboektoe. Politie: ‘U moet uitkijken als u tegen het verkeer in fietst.’ Ik: ‘Ik fiets niet tegen het verkeer in. Auto’s mogen in één richting rijden, fietsers in twee.’ Het liefst had ik daar aan toegevoegd: ‘Dat zou u moeten weten, houd voortaan een beetje rechts alstublieft.’ Maar dat deed ik niet. Dat klopje op de ruit was er blijkbaar al te veel aan. Politie: ‘Vindt u dat normaal?’ Ik: ‘Het was een reflex, van een in het nauw gedreven fietser.’ Maar het enige antwoord dat er kwam, was: ‘Volgende keer krijgdenboet.’

 

Volgende keer zal ik mijn handen thuishouden meneer, en gewoon de achtervolging inzetten. Maar eerst dat zwaailicht met sirene nog even op mijn tweewieler monteren.”

 

Dat laatste zouden we niet doen, Maaike. De Antwerpse politie laat niet met zich lachen. En al zeker niet nu Serge Muyters sinds woensdag zijn benoeming als politiekorpschef op zak heeft. Betogers die vandaag naar Antwerpen zouden afzakken voor een blokkade van het NSV-colloquium zijn gewaarschuwd.