SOLIDARITEITSCONCERT VOOR MALI

In N-VA-kringen zullen ze er niet blij mee zijn – de affiche is immers volledig Engelstalig – maar toch durven wij jouw aandacht vragen voor een solidariteits-concert met het volk van Mali, waarbij ook stelling wordt genomen tegen de besnijdenis van vrouwen (foto 1).

 

De Malinese bevolking kreunt onder de activiteiten van radicaal-islamitische strijders die hand in hand met een afscheidingsbeweging de sharia willen instellen. Franse legertroepen snelden ter plaatse, maar de bevrijding van oorlog en terreur kan slechts van het Malinese volk zelf komen. Libérer mon pays is de hartenkreet van de Malinese reggaeartiest Bafing Kul (foto 2), en hij komt het zelf zingen in Theater aan de Stroom, Blancefloerlaan 181B, Antwerpen (Linkeroever).

 

Daar is ook een fototentoonstelling te zien over vrouwenbesnijdenis, en de mannen en vrouwen in Europa (België, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk) en Afrika die strijden tegen deze verminking. Als voorprogramma is er muziek van de Antwerpse groep Beyond en desert blues van de Brusselse Afrikaanse-Europese Kel Assouf. Fijne muziek en steun aan een volk in moeilijke tijden, dat kan niet slecht zijn. Woensdag 8 mei, vanaf 18.00 uur.