GEERT WILDERS’ FASCINATIE VOOR DE SMURFEN EN EUROPA

Morgen trekken de Nederlanders naar de stembus nadat Geert Wilders de stekker uittrok voor het door hem gedoogde minderheidskabinet van liberalen en christen-democraten. Nederlandse regering die nu al sinds 23 april 2012 ontslagnemend is. Dat de werkelijkheid wel eens de verbeelding overtreft is ook in Nederland het geval.

 

Wie zou beweerd hebben dat Geert Wilders (PVV) zich laat inspireren door het monoculturele Smurfendorp zou weggelachen worden. “Grotesk”, zou Sam Van Rooy twitteren. In het Jeugdjournaal voorbije donderdag vertelde Geert Wilders nochtans dat hij als kind gek was op de smurfen. En eigenlijk nog steeds gek is op de smurfen: hij is pas nog naar de bioscoopfilm over de blauwe ventjes met hun witte mutsjes geweest. Een overzichtelijk, monocultureel dorp, waarin men een eigen taaltje spreekt, bestuurd door Grote Smurf, bedreigd door het kwaad van buitenaf, de tovenaar Gargamel die uit is op de vernietiging van alles wat Smurf is. Het favoriete ontspanningsmoment van Wilders is overigens… gaan wandelen in het sprookjesbos van de Efteling. Wij verzinnen het niet, Wilders zegt het zelf in het Jeugdjournaal. De kijkertjes vonden Geert Wilders overigens de beste spreker van de Nederlandse politici. Meer dan 10.000 keer werd er gestemd. 35% van die stemmen ging naar Geert Wilders. Diederik Samsom (PvdA) en Emile Roemer (SP) eindigden gelijk met 20%. Daarna volgen Mark Rutte (VVD) met 15% en Sybrand Buma (CDA) met 5 % van de stemmen. Helaas voor Wilders zijn het niet kinderen maar volwassenen die morgen naar de stembus mogen trekken.

 

Vrijdag haalde Wilders opnieuw de Nederlandse televisie, maar deze keer was hij er niet zo gelukkig mee. Antwoordde Wilders bij de verkiezingscampagne twee jaar geleden op elke mogelijke vraag dat het de schuld is van de massa-immigratie, deze keer is zijn antwoord op elke mogelijke vraag dat het de schuld is van Europa. In KRO Reporter werd vorige vrijdag onthuld dat Wilders graag een graantje, en meer dan één, meepikt uit de Europese subsidieruif. Dat is opmerkelijk omdat Wilders zich afzet tegen de “geldverkwisting in Europa” en bij herhaling heeft gezegd dat de PVV “geen cent subsidie” ontvangt. De werkelijkheid is anders. De PVV diende vorig jaar in Brussel een rekening in voor een studie over Nederland en de eurozone. Het onderzoek was bestemd voor de Haagse PVV-fractie. De Europese regels staan niet toe dat subsidies voor nationaal politieke doeleinden worden gebruikt. Toch werd de factuur van ruim 13.000 euro door het Europees Parlement betaald.

 

In maart dit jaar diende de Europese PVV-fractie opnieuw een subsidieaanvraag in voor ruim 13.000 euro. Deze keer werd de aanvraag niet gehonoreerd. Op de factuur werden elf dagen research vermeld maar van daadwerkelijk onderzoek is geen sprake. In werkelijkheid ging het om niet meer dan het vertalen van de samenvatting van een bestaand rapport. KRO Reporter belicht ook de quasi inactiviteit van de vier PVV-Europarlementsleden, en dat ze spijts andersluidende verklaringen toch aansluiting zochten bij een bestaande fractie in het Europees Parlement (wat hen meer financiële en andere voordelen zou opleveren). Uit KRO Reporter blijkt verder dat voormalig PVV- Europarlementslid Daniel van der Stoep, die een auto-ongeluk veroorzaakte met vijf keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed, bij Europa kosten voor zijn ontwenningskuur indiende. Een rekening van 24.500 euro.

 

Geert Wilders zei in een reactie dat de KRO-reportage ‘PVV-bashing’ is, maar kon de aangehaalde feiten niet tegenspreken. Voor morgen rekent Wilders op een ‘gordijnbonus’: kiezers die uit schaamte bij peilingen aangeven voor de VVD van Mark Rutte te stemmen, maar achter het gordijntje van het stemhok toch voor de PVV van Geert Wilders zouden stemmen. Dat zou Wilders vier zetels moeten opleveren bovenop wat de peilingen aangeven. Morgenavond kennen we het resultaat van de enige peiling die echt telt. Intussen werd bevestigd wat iedereen vermoedde, dat Geert Wilders financieel gesteund wordt door een aantal conservatieve Amerikaanse groeperingen. Het lijkt in te druisen tegen de Amerikaanse wetgeving. Die laat immers niet toe dat non-profit organisaties directe financiële steun geven aan politici of partijen.