AALST. KAN JE NOG RIDICULER ZIJN ?

Gisterenavond is Jean-Jacques De Gucht (28 j.), Open VLD-volksvertegenwoordiger en zoon van Eurocommissaris Karel De Gucht, in Aalst in het huwelijksbootje gestapt (foto 1). Het zou twee dagen feest worden, met gisterenavond alvast honderden genodigden én de media.

 

Naar geld moet de jonge De Gucht niet kijken. Voor één week verblijf in zijn stulpje in Toscane vraagt vader De Gucht in hoogseizoen 7.990 euro per week, en de vader van de bruid is eigenaar van een verffabriek. Maar na de wittebroodsweken wacht Jean-Jacques De Gucht de strijd om het stadhuis en de burgemeesterssjerp van Aalst. Van 1988 tot en met 2006 nog in handen van de blauwe Annie De Maght. Toen de ruzie bij de liberalen te groot werd, overgenomen door de katholieke ‘torenpoepster’ Ilse Uyttersprot. Hoeveel kans de jonge De Gucht maakt, weten we niet. Maar bij het VB houden ze er rekening mee dat hij burgemeester kan worden. Steve Herman, de sterke man bij het VB-Aalst nadat Karim Van Overmeire overstapte naar de N-VA, liet op Facebook weten: “Als Berlarenaar JJ De Klucht burgemeester van Aalst wordt verhuis ik net als Filip Dewinter naar Namibie 🙂 !” Meerdere VB’ers zeggen mee te zullen gaan naar Namibië.

 

Steve Herman is zelf een inwijkeling bij het VB: van 1993 tot en met 1998 allerlei bestuursmandaten bij de VLD, zowel in Aalst als nationaal waar hij het bracht tot secretaris-generaal van de VLD-Jongeren. In 1999 vervolgens door Karim Van Overmeire binnengehaald bij het VB. En zoals dat wel meer gaat bij bekeerlingen, de nieuwelingen worden de hardste roepers. In zijn verkiezingsaffiche voor de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen in oktober heeft Steve Herman een typisch Vlaams Blok-element overgenomen om zijn naam te profileren (foto 2). Zijn slogan is Radicaal, niet ridicuul, maar kan je nog ridiculer zijn dan met te beloven om net als Dewinter te verhuizen naar Namibië terwijl iedereen weet dat Dewinter toch niet verhuisde toen Elio Di Rupo premier werd. En door te refereren aan het Vlaams Blok. Dat is toch helemaal passé.