VB KENT ENKEL ‘LINKS FASCISME’

Links fascisme.JPGIn Gent voeren sommigen actie tegen vier zogenaamde ‘nazi-cafés’, plaatsen waar NSV’ers en KVHV’ers regelmatig bijeenkomen die nu met vandalisme af te rekenen krijgen. De uitbater van de Cuba Libre ontkent NSV’ers zijn zaak binnen te laten, maar op een cocktailfuif van het KVHV eerder deze week waren er – volgens een KVHV-bron – wel degelijk NSV’ers. Anderzijds zijn er wel meer dan de vier genoemde kroegen waar extreemrechtse studenten in Gent geregeld bijeenkomen. 

 

Volgens het Vlaams Belang (VB) is deze actie tegen ‘nazi-cafés’ een demonstratie van ‘links fascisme’. We kenden al ‘fascisme’, maar ‘links fascisme’? Geen enkele serieuze historicus zal dit begrip gebruiken. Enig serieux is echter niet besteed aan het VB, want men haalde nog maar eens een oude cartoon uit de schuif waarin het Anti-Fascistisch Front (AFF) gemaskerd afgebeeld wordt (foto, het mannetje met oranje hemd en blauwe muts).

 

Wij hebben eerder al uitgelegd dat we ons hier helemaal niet in herkennen. Het AFF veroordeelt de jongste gewelddaden in Gent, zoals het AFF in oktober 2009 al links geweld in Gent en rechts geweld in Antwerpen veroordeelde. Een veroordeling vanuit VB-hoek van dat laatste, rechts geweld, is er nooit gekomen. Zo kennen we het VB natuurlijk.