“OF HET FN OOK DEZE KEER INSPIREREND ZAL WERKEN…”

Is het allemaal triest voor de Fransen, bij ons valt nog te lachen met de vlotheid waarmee het VB nu Marine Le Pen omarmt. Bij het VB heeft men altijd meer sympathie gehad voor Bruno Gollnisch (foto: Dewinter en Gollnisch), maar nu Marine Le Pen hoge ogen gooit in Frankrijk was Filip Dewinter de eerste om Marine Le Pen publiek proficiat te wensen.

Rob Verreycken profiteerde van het succes van Marine Le Pen om kritiek te leveren op de VB-top. Rob Verreycken (bij RechtsActueel): “Het aangekondigde succes van de nieuwe jonge en vrouwelijke lijsttrekker van het FN heeft natuurlijk een ironische betekenis naar Vlaanderen toe.  Het is geen groot geheim dat het jonge Vlaams Blok voor heel wat van zijn campagnes, slogans, organisatietechnieken en ideeën de mosterd heeft gehaald bij het toen relatief jonge Front National.  Wie zich dus afvraagt hoe het VB erin zou kunnen slagen de neergaande spiraal te stoppen, heeft hier minstens een deel van het antwoord.  Maar of het FN ook deze keer inspirerend zal werken, zal nog moeten afgewacht worden…”

Met Marie-Rose Morel opzij te zetten, heeft de VB-top een gouden kans gemist om een nieuwe dynamiek te brengen in, en een nieuw kiespubliek aan te trekken voor, het VB. Er staan in de coulissen van het VB nog wel een paar andere vrouwen te trappelen om een kans te krijgen bij het VB, maar daarvoor is het intussen rijkelijk laat. Filip Dewinter is trouwens nog niet van plan om afstand te doen van zijn macht.