NSV: “REVOLUTIONAIR KLIMAAT IN VLAAMSE STEDEN”

Sinds de Mechelse NSV-praeses Nele Van den Broeck mocht figureren in een Koppen-reportage (foto 1) zijn ze bij het NSV aan het dagdromen geslagen. Tom Van Grieken verzon een extra nieuwsuitzending vandaag, donderdag 10 maart. Tom Van Grieken bewees eerder al een betere student communicatiewetenschappen dan NSV-praeses te zijn.

 

Tom Van Grieken als scriptschrijver voor het VRT-journaal: “Goede avond beste kijker en hartelijk welkom bij dit extra journaal naar aanleiding van de NSV! betoging. Met de NSV! betoging, dit jaar in verschillende Vlaamse steden, lijkt het revolutionaire klimaat, dat begon in de Arabische landen, te zijn overgewaaid naar het Westen. Honderdduizenden gematigde Vlamingen betoogden in Antwerpen, Brussel, Leuven en natuurlijk ook Gent mee met de Vlaams-nationalisten tegen de Belgicistische dictatuur in Vlaanderen. De taal van de NSV! is de lingua franca geworden van alle Vlamingen. De gebruikelijke slogan België barst stond centraal. Zo lijkt de vraag niet meer of België gesplitst wordt, maar wanneer. Of misschien beter nog: hoe snel. Onze reporter ter plaatse, Rudi Vranckx, kon vaststellen dat er ook verschillende antimulticulturele slogans geroepen werden. Een krachtig signaal naar de allochtone medeburger om zich aan te passen of weg te wezen. Het linkse verval wordt echt duidelijk als men kijkt naar de slechts tientallen tegenbetogers, waarvan het een publiek geheim is dat deze zijn ingehuurd door het establishment en als enige standpunt het behoud van hun uitkeringen hebben.

 

Opmerkelijk is verder de roep naar rechtvaardigheid die uitging van de betogers. Concreet willen ze dat voormalige regeringsleiders als Verhofstadt en Dehaene, welke jarenlang Vlaanderen hebben verarmd met hun laks migratiebeleid en hun grenzeloze uitbuiting van Vlaanderen onder het mom van solidariteit, daarvoor moeten worden vervolgd. Aan het einde van de betogingen verzamelde iedereen op de grootste pleinen van de steden. De betogers verklaarden daar te zullen blijven tot de machtsoverdracht aan de leiders van de NSV!. De NSV! heeft aangekondigd de komende maanden het land te zullen splitsen en Vlaanderen daarna op orde te brengen. Hiermee wordt vooral gedacht aan het migratiebeleid en de sociale zekerheid. We krijgen ondertussen bericht binnen dat vele prominenten van het establishment het land zouden trachten te ontvluchten, maar worden tegengehouden op verschillende plaatsen door aanhangers van de revolutie. Dit was Martine Tanghe voor het VRT-journaal op de historische dag 10 maart 2011.”

 

Als het goed is, zeggen wij het ook: dit is een geslaagde grap. De vergelijking met de opstand in een aantal Arabische landen is gedurfd: niet iedereen bij het VB is daar zo gelukkig mee. Dom natuurlijk om de zogenaamde extra nieuwsuitzending te laten starten om 19.00 uur (foto 2): dan is er al een gewone nieuwsuitzending, en duurt het nog minstens een uur vooraleer vandaag de NSV-betoging en de tegenbetoging in Gent start. Dat vanavond geen “honderdduizenden gematigde Vlamingen” zullen betogen in “Antwerpen, Brussel, Leuven en natuurlijk ook Gent” is vanzelfsprekend. Daarom is die zogenaamde extra nieuwsuitzending dan ook een grap.