NSV HAALT MOSTERD BIJ VLAAMS BLOK EN VMO

Sinds gisteren zijn acht nieuwe NSV-zelfklevers verkrijgbaar. Van ‘De migrant: hij kwam, hij zag en verdorie… hij bleef!’ tot ‘Tegen dreadlocks’ (foto 1). Vandaar dat er ook parodieën in omloop zijn. Parodieën maar wel pijnlijk correct (foto 2).

 

De zelfklevers doen sterk denken aan de propaganda van het Vlaams Blok, de VMO en consoorten. Het vliegtuig en de slogan ‘Genoeg integratie, remigratie nu’, ‘Linkse ratten, rol uw matten’, enzomeer. Onder aanvoering van Tom Van Grieken is de NSV blijkbaar geradicaliseerd. Tom Van Grieken: twee jaar geleden Antwerps NSV-praeses, intussen nationaal NSV-voorzitter. Na de NSV-betoging vorig jaar in Antwerpen was Filip Dewinter in zijn nopjes met de NJSV-spandoek ‘Genoeg integratie, nu remigratie!’. Om in de gunst van Filip Dewinter te staan willen de NSV-studenten niet onder doen voor de NJSV-scholieren. Vandaar nu dezelfde slogan op een zelfklever.

Naar jaarlijkse traditie organiseert de NSV op donderdag 10 maart een betoging. Deze keer is Gent aan de beurt, andere jaren maakte men Leuven of Antwerpen onveilig. Thema is dit jaar Geen evolutie, maar revolutie’. Volgens de NSV is de slogan gekozen “om op de dringendheid van Vlaamse onafhankelijkheid te wijzen. In tegenstelling tot wat sommigen denken, heeft bijvoorbeeld de Vlaamse rand en onze Vlaamse economie geen 10 jaar meer. De tijd speelt in het nadeel van de toekomst van Vlaanderen. Er moet nu gehandeld worden! Wachten op verdamping is één ding, maar dit neemt niet weg dat we geen vuurtje mogen stoken om het verdampen van België te versnellen. Wij hebben genoeg van staatshervormingen na staatshervormingen. Het einde van België is nu aan de orde!”

Het is met een visadempje wachten op het einde van België en een Vlaanderen waar er geen migranten meer zijn, iedereen radicaal Vlaams is, de bierprijs nooit meer verhoogd wordt, linkse ratten naar Cuba uitwijken en dreadlocks nog slechts een nare herinnering zijn. Wie tegen racisme en discriminatie is, en ook voor een alternatief op het neoliberale besparingsbeleid van de traditionele politici is, betoogt diezelfde donderdag 10 maart in Gent daarentegen mee met Blokbuster.