DE FOTORONDE BIJ ‘DE ALLERSLIMSTE MENS TER WERELD’

De-allerslimste-mens-ter-we.jpgBlood and Honour - 12 juni 2010.jpgBij De allerslimste mens ter wereld passeerden de voorbije week een paar ‘bekenden’ die minder bekend bleken dan gedacht. Eerst was er een fotoronde met (ex-)politieagenten in burgerkledij. Bart Debie werd herkend, Johan Demol niet. In het finalespel kreeg Eva Brems tien foto’s van terroristische organisaties voorgelegd.

 

Eva Brems herkende vijf terroristische organisaties, Stany Crets kende er nog twee andere; Bert Kruismans wist niet beter. Blood and Honour was er ook bij, maar werd niet herkend door De allerslimste mens’en. Ter verontschuldiging kan wel aangevoerd worden dat de kandidaten van De allerslimste mens ter wereld de te herkennen foto’s om technische redenen minder duidelijk in beeld krijgen dan de televisiekijkers thuis. Passeerden achtereenvolgens de revue: de Ku Klux Klan, het IRA, Al Qaida, het ETA (Erik Van Looy: “Niet te verwarren met die andere afscheidingsbeweging, N-VA”), Hamas, de PLO, Blood and Honour, het Animal Liberation Front (ALF), Hezbollah, en de Tamil krijgers. Bij de foto van Blood and Honour waren de woorden “Blood” en “Honour” weggelaten, zoals ook de url van hun website. Een gestyleerde Vlaamse Leeuw en “Combat 18” waren wel nog zichtbaar, zoals ook de T-shirts van het zooitje achter de spandoek (foto 1).

 

Op foto 2 zie je de originele foto. De foto dateert van 12 juni 2010 en is gemaakt in Venlo (Nederland) waar de Nederlandse Volks-Unie (NVU) betoogde tegen “de EU-fraudeurs” en “de EU-dictatuur uit Brussel”. Naar eigen zeggen kwamen hiervoor “ruim 100 demonstranten” opdagen. Volgens de pers waren het er maar een zestigtal. De betoging was overigens aanvankelijk verboden, maar werd op het laatst toch toegelaten. Dat de betoging eerst verboden was, is te begrijpen. Het thema van de NVU-betogingen doet er niet toe, de NVU-betogingen zijn vooral een gelegenheid voor hele en halve neonazi’s uit Nederland, Duitsland en Vlaanderen om elkaar terug te zien. En moet dat dan gefaciliteerd worden? Uiteindelijk mochten de betogers toch in Venlo, geboorteplaats van Geert Wilders, opstappen. Het goede nieuws is dat achter de spandoek van Blood and Honour Vlaanderen meer Nederlanders en Duitsers staan dan Vlamingen.