EN DE WINNAAR IS…

Op tweede kerstdag publiceerden we hier de AFF/Verzet-kwis 2010. De drie vragen waar het meest fout op geantwoord werd, waren: (1) de datum waarop deze blog het twee miljoenste bezoek kreeg, (2) welke Bart (Debie, Govaerts of Peeters) de wereldwinkelwijn best lekker vond, en (3) in de buurt van welk café Bart De Wever gaat wonen. Het waren inderdaad de moeilijkste vragen: één van de drie antwoorden moest je gokken en de twee andere antwoorden waren niet te vinden op deze blog. Wel elders, maar de kwis was natuurlijk maar een spelletje. Hieronder het juiste antwoord op alle vragen, en de naam van de winnaar van deze kwis.

 

 1. Marie-Rose Morel was in Bracke op vrijdag te zien in een filmpje waarin ze Rob Vanoudenhoven probeert te verleiden slechts gekleed in ondergoed.
 2. De uitbater van café De Leeuw van Vlaanderen (foto 1) sloot in januari de deuren nadat een klant het interieur van zijn café kort en klein had geslagen.
 3. Janice Laureyssens, voormalig voorzitster van de VB-afdeling Borgerhout en VB-fractieleidster in de districtsraad van Borgerhout is weg bij het VB.
 4. In ’t Pallieterke noemden ze hem een “kontdraaier”, maar Benno Barnard stopte met zijn islamuitspraken omdat die zijn “veel grotere literarir oeuvre” overschaduwen.
 5. “Uit ervaring weet ik dat uw berichten soms worden overgenomen  door anderen”, mailde ons voormalig VB-voorzitter Frank Vanhecke (zoals je helemaal onderaan de rechterkolom van deze blog kan lezen).
 6. In mei was niet een Zweedse kok, en ook niet een Zweedse sexbom, te gast op een VB-congres in Antwerpen, maar een Zweedse multimiljonair.
 7. Geen vrouw wil uit de kleren gaan voor het VB. Ene Hilde De Breuckere die volledig uit de kleren zou gaan om op Facebook stemmen voor het VB te vergaren, was een fakebericht.
 8. De ex-VB’er, nu senator voor de N-VA, met warme belangstelling voor het Belgische defensiebeleid is Luc Sevenhans.
 9. Niet bij de CD&V of de N-VA, maar bij het VB waren er hoogoplopende meningsverschillen over de scheiding tussen kerk en staat, met Tanguy Veys en Anke Vander meersch als hoofdrolspelers pro en contra de financiering van overheidswege van de katholieke kerk.
 10. In september zette Bart Debie de champagne (foto 2) al koud: hij is voortaan te huur voor lezingen, zelfverdedigingscursussen, VIP-begeleiding, coaching…
 11. Op 5 oktober wezen we erop “al aan bijna” twee miljoen bezoeken van deze blog te zijn. Zondag 10 oktober was het zover, werd de kaap van twee miljoen bezoeken gehaald.
 12. Een scherpzinnige observatie van het succes van Bart De Wever werd geschreven door Saskia De Coster.
 13. Niet Bart Govaerts, woordvoerder van Antwerps burgemeester Patrick Janssens, en ook niet zanger-presentator Bart Peeters, maar ex-VB’er Bart Debie schreef op 10 december op zijn Facebook-pagina: “Bart Debie drinkt in aangenaam SP.a-gezelschap in Deurne voor het eerst een fles Oxfam-wijn die best lekker is. Eerlijk is eerlijk!”. Zijn partner in crime Valérie Seyns repliceerde op haar Facebook-pagina: “Valérie Seyns hoorde Bart net zeggen (…) de Oxfamwijn is echt wel lekker maar ik peis dat’m Bart z’n hersens aantast ;-)”. 
 14. De pikante foto bij de AFF/Verzet-kwis 2010 werd genomen in café De Leeuw van Vlaanderen in Antwerpen. 
 15. Bart De Wever gaat dit jaar niet in de buurt wonen van café De Bracke Hond (een samentrekking van De Brakke Hond en Siegfred Bracke) noch van ’t Draakske (de favoriete frituur in de buurt van zijn huidige woonplaats), maar in de buurt van café ’t Mestputteke (foto 3).

 

En de winnaar van de AFF/Verzet-kwis 2010 is A.B. uit Schaarbeek. Niet Achmed Ben Weet-ik-veel, maar een Vlaming in Schaarbeek. Proficiat. Het boek GAL. Een halve eeuw op het scherp van het snee wordt vandaag opgestuurd. Niemand van de deelnemers aan de AFF/Verzet-kwis 2010 vroeg om het T-shirt van het VB. Het pleit voor de intelligentie van onze lezers.