KERSTMIS

Kerststal-Antwerpen.jpgWe hadden laatst nog maar net lucht gegeven aan onze ergernis over het kerstnegationisme van het VB, of daar viel alweer een VB-publicatie in onze brievenbus die ons wil laten geloven dat in Antwerpen Kerstmis niet meer zoals vroeger mag gevierd worden. “Het past volgens het stadsbestuur niet dat in een multiculturele stad als Antwerpen kerststallen, kerstbomen, kerstmuziek, kerstverlichting… de straten versieren en opvrolijken.” Je ziet en hoort nochtans niets anders, tenzij je blind en doof bent.

 

“In de multiculturele maatschappij van burgemeester Janssens & co moeten we allemaal onze volkse tradities en de christelijke fundamenten van onze Europese beschaving verloochenen. Terwijl ze er alles aan doen om elke vorm van christelijke symboliek uit onze huidige maatschappij te bannen, staan de deuren van multicultureel Antwerpen wagenwijd open voor de islam”, mekkert PVDS (= Philippe Van der Sande, nvdr.) in het december-nummer van Antwerps Nieuws. “Het Vlaams Belang houdt als Vlaams-nationale partij vast aan de traditionele en christelijke waarden. En daar hoort Kerstmis bij. Met zijn volkse en religieuze invulling”, zo gaat het wat later verder. Is de vrijzinnige (niet: vrij zinnige, nvdr.) Filip Dewinter vannacht dan naar de middernachtsmis geweest? Het zou ons sterk verbazen.

 

“We moeten Sinterklaas, de kerststal, de paaseieren, enz. toch niet opgeven omdat het sommige moslims niet zint. Neen!”, fulmineert Philippe Van der Sande verder. Maar neem nu die kerststal. Mag die niet meer in Antwerpen, zoals voorgehouden wordt op de blog van een VB-sympathisant (foto 1)? Als Philippe Van der Sande en zijn vrienden nog eens naar de kathedraal zouden gaan in Antwerpen, zouden ze zien dat er zelfs een nieuwe kerststal staat vlak voor de kathedraal. Du jamais vu in Japan (foto 2).

 

De katholieke bezoekers van deze blog wensen we een zalig kerstfeest toe, de VB’ers ook nog een portie bezinning, alle anderen eveneens prettige dagen. En vergeet niet: morgen vind je hier de AFF/Verzet-kwis 2010.