DIERENLEED

Voorbije dinsdag werden voor het Offerfeest enkele duizenden schapen geslacht in Vlaanderen, maar het was niet het enige dierenleed deze week.

 

Zoals aangekondigd wilde het VB bij gelegenheid van het Offerfeest ook iets doen voor haar gelovigen. Op een steenworp van de tijdelijke slachtvloer voor het Offerfeest in Antwerpen organiseerde het VB een haram-receptie met jenever en varkensvlees. Om de moslims in de buurt zeker op afstand te houden werd naast Filip Dewinter een varkenskop gelegd (foto 1). Een verwittigde moslim is er twee waard. Vlaams Belang geeft onreine drink kopte Gazet van Antwerpen, die verder nog schreef dat “een zestigtal partijmilitanten” zich voor die receptie verzamelden. Dewinter sprak in een radio-interview over een honderdtal mensen, maar hij had waarschijnlijk een paar jenevers meer gedronken dan de aanwezige journalisten. Naast enkele gepensioneerde buurtbewoners en een paar mensen die louter afkwamen op de gratis jenever en bloedworst, waren er inderdaad vooral VB-personeelsleden en -mandatarissen. Antwerps partijvolk (Barbara Bonte, Wim De Winter, Albrecht Cleymans, Caroline Drieghe, Geert Brouwers, Bert Deckers, Staf Neel, Freddy Van Gaever, Wim Wienen, Jan Penris…) en verder de VB-parlementsleden Pieter Huybrechts (vanuit Herentals naar Antwerpen gekomen), Tanguy Veys (uit Gent), Chris Janssens (uit het Limburgse Genk), Annick Ponthier (uit Bilzen, ook al Limburg)…

 

Naast de varkens die geslachtofferd werden voor de haram-receptie van het VB-Antwerpen, viel ons oog de voorbije week ook op het paard van Filip Dewinter dat verkocht werd. Vorige week maandag schreven we dat na VB-parlementslid An Michiels die naar Frankrijk verhuist, ook de flamboyante voormalige voorzitster van het VB-Borgerhout en VB-fractieleidster in de Borgerhoutse districtsraad Janice Laureyssens naar het buitenland verhuist. In haar geval: naar Spanje. Janice Laureyssens bevestigde intussen ons nieuws. Ze ontkent een en ander, zoals over haar verzuurde relatie met de nationale VB-partijtop en de Borgerhoutse VB-afdeling. Maar onze bronnen spreken daar anders over. En het is natuurlijk niet omdat ze een paar persoonlijke ontboezemingen van haar blog verwijderde, dat die zaken niet waar zouden zijn. Op 24 mei tekende Laureyssens een koopovereenkomst voor een overigens prachtige villa in Spanje. Haar niet minder riant huis en paardenfokkerij in Stekene is intussen verkocht. Ook de paarden zijn verkocht, ook het paard waarop Filip Dewinter zijn eerste rijles kreeg (foto 2). Op 11 december vertrekt Janice Laureyssens definitief naar Spanje. Ze komt “misschien” nog eens terug “als Vlaanderen onafhankelijk is geworden.” Vermits dat nog niet voor de komende jaren is, zullen we maar zelf eens bij haar langs gaan als we in Spanje in de buurt zijn. We zullen Antwerpse Handjes meebrengen.