MEETINGPOINT BLOOD AND HONOUR BEKEND

Blood and Honour-concert 30 oktober 2010.JPGHazeldonk.JPGDonderdag belde een journalist ons met de vraag waar wij de informatie vandaan haalden over het Blood and Honour-concert vanavond ergens in Vlaanderen of Nederland (foto 1). We noemden onze bronnen, en de man leek overtuigd te zijn. Eerder had hij gebeld met het ministerie van Binnenlandse Zaken, maar daar wisten ze niets af van een Blood and Honour-concert. Tja.

 

We zetten Binnenlandse Zaken dan maar verder op de weg. Niet om de diensten van minister Annemie Turtelboom (Open VLD) gerust te stellen. Wel om hen aan te sporen om extra waakzaam te zijn, en de nodige contacten te leggen met hun Nederlandse collega’s. In de vooravond verzamelen de concertgangers van Blood and Honour zich aan het Shell-tankstation in Hazeldonk. Op de E19 Antwerpen – Breda, voorbij de afrit naar Meer, vlak over de grens met Nederland. Daar wordt aan wie er enigszins betrouwbaar uitziet de route naar de concertzaal uitgelegd. Vanuit Edegem, waar het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA) bijeenkomt, is het een half uurtje rijden tot Hazeldonk. Alhoewel het verzamelpunt in Nederland ligt, zijn er (ook) Vlaamse organisatoren bij betrokken. Dat bleek gisterenavond andermaal.

 

Vanuit Hazeldonk kan het nog alle richtingen uitgaan. Zowel dieper Nederland in als via een omweg terug naar Vlaanderen. Volgens één bron zou het concert doorgaan in “Zuid-Nederland”. Maar in dat soort zaken is het zeker ‘eerst zien, en dan pas geloven’. Het zou niet de eerste keer zijn als men mensen op een dwaalspoor wil brengen. De uitbaters van het tankstation in Hazeldonk waren gisterenavond nog niet op de hoogte van het bijzondere clientèle dat er in de vooravond zal opduiken.