NEONAZI’S OVER HET N-SA EN TELEVISIEBEELDEN. VOORVERZAMELPLEK KATEGORIE C-CONCERT BEKEND

Kategorie C - nieuwe afficheN-SA OostkampLiefhebbers van het soort muziek als op het So fucking what-concert vanavond (foto 1) zijn nog altijd ongelukkig dat en hoe het jeugdcongres annex concert van het N-SA drie weken geleden in Oostkamp in beeld is gebracht door Koppen (foto 2). En toen hadden ze de beelden nog niet gezien van de EenVandaag-reportage die met een verborgen camera ook de Hitler-groeten tijdens het optreden van Ultima Frontiera registreerde. Intussen heeft Kategorie C de voorverzamelplek voor hun concert vanavond in het Antwerpse bekendgemaakt.

Er werd met belangstelling uitgekeken naar de Koppen-uitzending. ‘Bromhead’ was in Oostkamp en schrijft op het Stormfront-forum: “(Ik heb) de toespraken van Den Eddy, (Kris) Roman en (Axel) Reitz gehoord. (Reitz) klinkt als een jongere versie van Der Führer wat wel een beetje clichéachtig overkomt, maar wat hij zegt snijdt wel hout. (…) Ga zeker kijken om te zien wat ze ervan gebrouwen hebben.” Na de uitzending reageert ene North-lands: “We zijn er trots op dat we fascistisch zijn! Zo moet het zijn. Ik zie geen enkele reden om in verdediging te gaan tegenover personen of overtuigingen met een lager videaal en een lagere kwaliteit. (…) Er is geen gelijkheid en er zal nooit gelijkheid zijn. Men mag best wat meer in de aanval gaan. Niet fysiek want dat is achterhaald en contraproductief. In de retoriek en in de gedachten moeten we aanvallen en onze overtuiging opdragen.” Excalibur1997 vindt de televisieuitzending “een geslaagde coup médiatique van het N-SA.” DVS828 is het daar niet mee eens.

DVS828 (= Blood and Honour/Combat 18’er Arnoud Kuipers): “Coup médiatique zou ik het allerminst noemen. Onze waarschuwingen werden in de wind geslagen met betrekking tot een cameraploeg op dit evenement. (…) Wij doen er alles aan om cameraploegen buiten te houden op onze activiteiten, en N-SA gaat ze binnenhalen. (…) Men moet begrijpen dat wij allerminst tegen het openlijk nationaalsocialisme zijn, zoals ook duidelijk te zien is aan meerdere toespraken van onze kameraden. Hier gaat het dan ook niet om. Het feit is dat N-SA hiermee haar doel totaal gemist heeft en welwillig meegewerkt heeft aan de openbare marginalisatie van haar partij.” NVU-voorzitter Constant Kusters beaamt: “De NVU heeft als beleid NOOIT cameraploegen toe te laten bij BESLOTEN bijeenkomsten. (…) De systeempers is op dit gebied niet te vertrouwen! Zodra journalisten toegelaten zijn, is het ook geen besloten bijeenkomst meer! En is het voor justitie gemakkelijker om personen te vervolgen voor gedane uitspraken enz.” Excalibur1997 tilt niet zo zwaar aan de heisa: “N-SA maakt een groeiproces door en een doordachte provocatie moet kunnen.”

“En ziehier het resultaat”, zegt Dutchie88, waarbij hij verwijst naar een krantenartikel over een mogelijke wetswijziging na de beelden van de bijeenkomst in Oostkamp, wetswijziging die het de burgemeesters gemakkelijker moet maken bijeenkomsten als in Oostkamp te verhinderen. DVS828/Arnoud Kuipers herhaalt zijn waarschuwing tegen openlijke of verborgen camera’s, en besluit: “Overigens hebben wij enkel het beste met de beweging en het N-SA voor, anders zouden wij onze tijd niet verspelen aan waarschuwingen en argumentatie.” Excalibur1997 en Bromhead wijzen erop dat verborgen camera’s steeds kleiner en gemakkelijker aan te schaffen worden, Bromhead kent daar trouwens een website voor. De discussie op het Stormfront-forum gaat nog verder, maar Excalibur1997 wordt het na een tijdje beu: “Voor mij is dat ganse nazi-skinhead gedoe, hoe ze zich ook mogen heten, niet politiek. Het gaat om zuipen, choqueren en de verkoop van ‘NS’ spullen. Veel geblaat, weinig wol. Een product van democratisch-liberale decadentie. Ik hou het VB verantwoordelijk voor het ontstaan ervan nadat ze het VBJ ‘opdoekten’.”

Voilà. Barbara Pas, in opvolging van Hans Verreyt de nieuwe voorzitster van de Vlaams Belang Jongeren, weet wat te doen. Het VBJ moet actiever en radicaler worden, anders krijgen we nog rechtsradicalere tot neonazistische groepen op ons dak. Intussen heeft Kategorie C de voorverzamelplek voor hun concert vanavond in het Antwerpse bekendgemaakt: het ‘rond punt’ in Wommelgem. Even verderop was ook al het voorverzamelpunt voor een Blood and Honour-concert dat op 4 maart 2006 in Vremde/Boechout plaatsvond. Vanaf dat voorverzamelpunt in Wommelgem kan het nog alle mogelijke richtingen uitgaan.