HET N-SA ROCKT TEGEN HET KAPITALISME

N-SA-2Na afloop van haar jeugdcongres, waar overigens mensen van álle leeftijden welkom zijn, organiseert het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA) samen met Nation een Rock tegen het kapitalisme-concert met de groepen Libertin uit Duitsland, Hôtel Stella uit Frankrijk, De Ruyter Korps uit Nederland, Ultima Frontiera uit Italië, en een niet bekendgemaakte groep die het eerder aangekondigde Carpe Diem vervangt. Er is voor het concert tot in Duitsland gemobiliseerd.

Dat Carpe Diem niet komt, daar is niets aan verloren getuige het concertverslag van een optreden van deze Duitse groep op het Hammerskin Nation-concert op 20 juni in het noordoosten van Frankrijk. Het Duitse Libertin speelde op 22 augustus nog in ons land, op een concert in Nijlen voor naargelang de bron een 450-tal dan wel een 600-tal mensen, alleszins vooral Duitse autonome rechtsradicalen. Het was een concert om geld in het laadje te brengen voor een Antikriegstag in Dortmund waar naast De Bockenreyders ook het N-SA met een delegatie naartoe trok. Op 10 januari speelde Libertin in datzelfde Nijlen op een nieuwjaarsconcert van Blood and Honour Vlaanderen. Libertin is een nog maar in de zomer van vorig jaar opgericht groepje. In een interview voor de website van het N-SA zegt Libertin samenwerking tussen nationalisten in Europa zeer belangrijk te vinden. “We hebben hetzelfde bloed, dezelfde geschiedenis, afkomst en toekomst. We hebben dezelfde problemen en hetzelfde doel: onze landen bevrijden, vrijheid voor Europa en dood aan ZOG!” “ZOG” staat voor Zionist Occupied Government, de zogenaamde joodse wereldheerschappij. Hôtel Stella is een groep die gelieerd is aan de Rock Identitaire Française. In het op de website van het N-SA getoonde filmpje Justice pour Julien brengt Hôtel Stella een nummer over een Parijse voetbalhooligan die door een politiekogel stierf bij rellen tussen supporters van Paris Saint-Germain (PSG) en van het Israëlische Hapoël Tel-Aviv. Het is pas de tweede keer dat Hôtel Stella buiten de Franse landsgrenzen speelt. De groepsnaam verwijst naar een groep politiek ‘incorrecten’ uit de jaren ’50 die hun overtuiging uitdroegen “met een passie voor provocatie, dronkenschap en euforie.”

Met het Nederlandse De Ruyter Korps wordt een nationalistische boodschap uitgedragen, maar we zijn niet ver weg van de neonazistische thema’s als over de vermeende wereldoverheersing van Joden (Amerikanen en Zionisten) en een nummer over “zestig jaar bezetting” na het verslaan van het nazisme halverwege de jaren veertig van de vorige eeuw (Democratuur). In Ode aan het verleden wordt een ode gebracht aan de “strijders in zwarte hemden” die voor de “vrijheid” hebben gevochten. Zwarthemden is een ander woord voor SS’ers, de naam van de groep De Ruyter Korps is een verwijzing naar de SS-Freiwilligen Panzer Grenadier Regiment De Ruyter. In interviews zegt de groep dat hun naam verwijst naar de Nederlandse ‘zeeheld’ Michiel De Ruyter, maar voormelde SS-divisie is genoemd naar diezelfde ‘zeeheld’. Het logo van de groep werd ook gebruikt door verschillende SS-divisies, en op een foto van een concert in Spanje op 27 september 2008 zien we op het drumstel van de groep een vlag met een groot hakenkruis liggen. Bekendste groepslid is Tim Mudde, die het extreemrechtse mailorderbedrijf Fenris Postorder runt en drijvende kracht is achter de internetradio Radio Rapaille die wekelijks in de ergerlijkste vrije radio-stijl nieuws over nationalisten en extreemrechts in de Lage Landen brengt.

Top of the bill is de Italiaanse White Power-groep Ultima Frontiera. Een groep in 2000 ontstaan uit de as van de Italiaanse neonazigroep Power Skin. Op de cd Non ci sono piu eroi brengt men hulde aan de neonazistische skinheads van Veneto Fronte Skinheads. Drie leden van Ultima Frontera zijn trouwens lid van die skinheadsgroep. In het infoboekje bij de cd Non Conforme zijn  meerdere skinheads te zien die de Hitlergroet brengen. Het nummer Il capo di cuib op diezelfde cd is opgedragen aan de Roemeense fascistenleider en antisemiet Corneliu Zelea Codreanu. Bij de cd La Nostra Europa is de bassist van de groep te zien die de Hitlergroet brengen, zoals ook concertgangers te zien zijn die de Hitlergroet brengen. Ultima Frontiera is dan ook verbonden met de Blood and Honour- en Hammerskin Nations-beweging. In een interview op de website van het N-SA zegt Ultima Frontiera: “In de Lage Landen is één van de belangrijkste mannen voor het nationaal-socialisme geboren, Léon Degrelle. Verder zijn we niet zeer bekend met dat stukje Europa.” (Foto 2: Ultima Frontiera. Klik eenmaal op de foto voor een grotere afbeelding. Let op de concertganger rechts, onderaan. Wat is op zijn borst getatoeëerd? Een swastika of een swastika?)