ZATERDAG NIEUW BLOOD AND HONOUR-CONCERT. EERSTE CONCERT NIEUWE COMBAT 18-DIVISIE ‘BLOOD AND HONOUR NEDERLAND & VLAANDEREN’

BHNLVL08082009_2de_flyerWereldwijd kent de neonazistische organisatie Blood and Honour twee strekkingen, en in Vlaanderen is dat niet anders. Enerzijds is er de traditionele Blood and Honour Vlaanderen, door haar tegenstanders in het neonazistische milieu ook wel biernazi’s genoemd. In Vlaanderen is het alleszins de grootste Blood and Honour-groep, maar na de arrestaties na hun concert in Diksmuide in oktober vorig jaar is de fut er wat uit. Een nieuwe leiding is zich echter aan het opwerken. Anderzijds is er de (nog) gewelddadiger Combat 18-versie van Blood and Honour Vlaanderen. Een kleiner groepje die ook wel eens een Adolf Hitler-viering wil organiseren, maar minder volk trekt. Bij de Combat 18-versie van Blood and Honour-Vlaanderen kwam het laatst nog tot een fysieke afrekening in Rijkevorsel over het leiderschap (en een vrouwenkwestie).

Arnoud Kuipers, een in het Turnhoutse wonende Nederlander, is er als leider van de Combat 18-versie van Blood and Honour Vlaanderen aan de kant gezet. We zullen zijn toespraken aan de ‘kameraadskes’ voortaan moeten missen. De nieuwe leider heeft als basgitarist bij de Duitse groep Oidoxie enig aanzien binnen de internationale Combat 18-scène, en zo gelukte het hem om Kuipers internationaal in diskrediet te brengen. Meteen richtte hij een groep Blood and Honour Nederland & Vlaanderen op, die zaterdag 8 augustus een eerste concert inricht (foto 1). Een concert van Blood and Honour Vlaanderen, toen nog onder Arnoud Kuipers, met deels dezelfde namen op de affiche, bracht in november vorig jaar meer volk op de been op en achter dan voor het podium. Het is afwachten wat het deze keer wordt, en zoals het de gewoonte is, wordt pas op het laatst bekendgemaakt waar de voorverzamelplek is om vandaar door te reizen naar de eigenlijke concertplaats. Onze Handleiding voor burgemeesters, politie en parket geeft aan wat de overheid kan doen tegen deze bijeenkomst van neonazi’s waar Vlaanderen alleszins geen behoefte aan heeft.