OOK VIJFTIG EXEMPLAREN OVERTUIGEN ONS NIET

VL-krant---Nr.-6Het wil maar niet vlotten met ons geloof in het VB. We lezen elke maand trouw het Vlaams Belang Magazine, dagelijks of toch bijna dagelijks bekijken wij de VB-website en enkele websites van VB-mandatarissen en -personeelsleden, intussen hebben we ook het verkiezingsprogramma voor de Vlaamse en Europese verkiezingen op 7 juni gelezen, en nog zijn we niet mee. In een poging om ons alsnog te overtuigen van haar gelijk deponeerde het VB maar liefst vijftig (!) exemplaren van de jongste VL-krant voor onze deur (foto).

Op de voorpagina en op bladzijde 6 en 7 probeert Marie-Rose Morel ons te doen geloven dat ze haar strijd tegen kanker niet misbruikt om zich alsnog op de politieke kaart te handhaven. “Ik wil niet dat men mij verwijt mijn ziekte politiek uit te buiten”, zegt Marie-Rose Morel in het interview in de VL-krant. Interview dat wel voor een volle helft gaat over haar ziekte en de gevolgen ervan voor haar politiek actief zijn! (Zie ook: http://aff.skynetblogs.be/post/6785327.) Verder in de VL-krant nr.6 ook een aankondiging van de Vlaams Belang Familiedag op 1 mei aan de Scheldekaaien in Antwerpen, maar we weten intussen ook al hoe die is afgelopen. Steven Vollebergh, van de Dienst Organisatie, rekende het voor ons uit: “Niet minder dan 5 000 leden en sympathisanten” waren aanwezig, die samen 3 500 liter bier verzet hebben, 2 000 liter cola, 1 500 liter limonade en 2 000 liter water. Er staken 180 personeelsleden, militanten en andere sympathisanten de handen uit hun mouwen voor de organisatie van de Familiedag. Eén cijfer gaf het VB niet bij haar verslag van haar jongste Familiedag. Volgens het VB zelf waren op de vorige VB-Familiedag “bijna 13 000 mensen” aanwezig (zie: http://aff.skynetblogs.be/post/6878048). Vijfduizend mensen aanwezig is indrukwekkend, maar op twee jaar tijd meer dan de helft van de aanwezigen voor een familiedag verliezen is nog indrukwekkender.

Op de regionale bladzijden wordt in de VL-krant telkens weer wat anders gepresenteerd. In Limburg is dat onder andere een interview met VB-Kamerlid Bert Schoofs en de jongste VB-kandidaat in het bronsgroene Limburg, Marijn Andries (19 j.). Bert Schoofs pleit “resoluut voor de Vlaamse onafhankelijkheid” en Marijn Andries zegt “(vastberaden): Op 7 juni brengen wij die onafhankelijkheid alweer een stap dichterbij!” In Oost-Vlaanderen zijn dat een paar artikels over armoede en de in dit kader gratis ajuinsoepbedeling op de Grote Markt in Aalst. In Vlaams-Brabant klaagt men onder andere over de “onrechtvaardige” Vlaamse belastingen en “boetes buiten alle proporties”. In de West-Vlaamse editie gaat het onder andere over het gezin als hoeksteen van de samenleving. Hetzelfde thema wordt ook in de Antwerpse editie aangesneden. “Traditioneel gezin is de hoeksteen van een solidaire samenleving”, weet Philippe Van der Sande. En verder ook nog: “Dewinter heeft gelijk: het Vlaams Belang is christelijker dan de CD&V.” Philippe Van der Sande is dan ook perswoordvoerder van Dewinter. Vlak onder het artikel staat een promotieartikel voor Flanders Nation, het VB-project om het discotheekpubliek voor de partij te winnen. Dat Flanders Nation onder andere tickets weggeeft voor fuiven met topless bediening (zie: http://aff.skynetblogs.be/post/6749842) wordt er niet bij verteld om de christelijke lezers die men in het artikel daarboven probeert te paaien niet tegen de haren te strijken.

Neen, niet één VL-krant (zie ook: http://aff.skynetblogs.be/post/6683460 en http://aff.skynetblogs.be/post/6700313) heeft ons kunnen overtuigen. Het helpt dus niet om er dan maar vijftig dezelfden voor onze deur te deponeren.

  • Op komst: Nog flaters in de VB-kiescampagne. Wie ook leuk nieuws heeft over het VB, de LDD etc., mag het ons altijd mailen met de mailknop in de rechterkolom op deze blog.