SPOOKPARTIJ VLOTT LOOPT VERDER LEEG

Claudine De Schepper, in een vorig leven VLD-parlementslid én compagnon-de-route van de onvolprezen Hugo Coveliers, stapt uit VLOTT. Daarmee volgt ze collega Anneke Vermeiren die enige tijd geleden ook al met het nodige misbaar de partijdeur achter zich dicht sloeg. In het laatste geval om terug te keren naar de VLD. “Vlott is gewoon een afdeling van het VB”, zegt de boze politica. De Schepper klaagt de compleet afwezige partijwerking aan naast het ridicuul lage aantal partijleden aan. 45 nog naar verluidt.

Niet dat we het ons nog herinneren maar De Schepper, 59 lentes inmiddels, zat ooit vijf jaar in het Vlaams Parlement als opvolger van Ward Beysen die toen voor het Europees parlement koos. Haar verzet tegen het migrantenstemrecht leidde in 2004 tot ontslag uit de VLD. In 2005 richtte ze VLOTT op met Hugo Coveliers.

Leuke boel.

Concrete aanleiding tot het opstappen blijkt de ronduit slechte plaats op de lijst die Claudine De Schepper kreeg voor de komende regionale verkiezingen. Meer dan de 31ste plaats zat er volgens het dynamische duo Phlip Dewinter – Hugo Coveliers niet in deze keer. Bij de vorige (federale) verkiezingen was De Schepper nog goed voor ruim 11.000 stemmen.

vlottZoal het bij een bitter afscheid past spaart De Schepper de roede niet. Zeker niet voor haar oude strijdmakker Hugo -“we hebben nog 600 leden”- Coveliers. Nooit tijd voor een goed gesprek en alleen maar bekommerd om zijn eigen postje zo luidt het. “Zelfs een vergadering af en toe vindt Coveliers niet nodig” tekende een GVA-reporter op. Claudine De Schepper zal tot 2012 blijven zetelen in de Antwerpse provincieraad als onafhankelijke. Hetzelfde zal ze doen in de gemeenteraad van Zwijndrecht.

Coveliers verwijt De Schepper te weinig engagement, te weinig afdrachten, een slecht karakter en zowaar een drankprobleem. In de GVA lezen we immers: “Claudine De Schepper doet maar. Ik heb haar herhaaldelijk moeten verzoeken om vaker naar de provincieraad en het partijbestuur te komen en dan ook iets te doen, liefst in nuchtere toestand. Maar ze zette liever de boel op stelten als ze er al eens was. Ze droeg ook geen tien procent van haar zitpenningen af aan Vlott, zoals was afgesproken.”

Leuke Boel!