TOM VAN GRIEKEN SLIMMER ALS STUDENT DAN ALS N(J)SV-PRAESES

Etnoplast1Etnoplast2Etnoplast3Wie zou denken dat we het verhaal over het bedrijf Etnoplast verzonnen hebben, of enkel uit de mond van een NSV’er gehoord hebben met een pint teveel op, hiernaast een paar printscreens van de website die Tom Van Grieken als student aan de Plantijn Hogeschool maakte voor de cursus webdesign.

Op de eerste foto (klik eenmaal op de foto’s voor een grotere afbeelding) maakt een kleurling – haar tanden bloot lachend – reclame voor Etnoplast, op de tweede foto zie je de hierboven geciteerde manier van zich aanprijzen als bedrijf, en op de derde foto zie je de linken naar antiracistische en antifascistische websites.

Zoals in de VL-krant en andere publicaties worden op nog een andere pagina getuigenissen geciteerd over de weldaden van Etnoplast. Zo zegt ene “Dokter Blondie” dat ze dokter Black, uitvinder van de revolutionaire Etnoplast-pleisters, al jaren kent en hem als een goede vriend beschouwt. Ze was eerst sceptisch over de Etnoplast-pleisters. “Zat daar nu iedereen op te wachten (…)? Toen ik echter begon te merken hoe divers en kleurrijk mijn patiënten eigenlijk wel waren, ben ik overgeschakeld op Etnoplast. Sindsdien geef ik al mijn patiënten een doosje naar huis. Het is toch even duur als een gewone pleister, plus het camoufleert daarenboven nog eens. Twee vliegen in één klap dankzij Etnoplast (…).” Tja. Men kan beter rekening houden met de multiculturele realiteit dan er achterhoedegevechten tegen te leveren. Als student is Tom Van Grieken slimmer dan als N(J)SV-praeses.