DE VERDWENEN NETLOG-PAGINA’S VAN THOMAS BOUTENS

Netlog Thomas Boutens 1Netlog Thomas Boutens 2BBET-kopstuk Thomas Boutens is begin vorig jaar ontslagen uit het leger, na een ‘bewarende schorsing’ als gevolg van het onderzoek dat op 7 september 2006 een heel wapendepot bovenhaalde. “Alle randvoorwaarden om een aanslag te plegen waren vervuld”, zeggen politiebronnen. Volgens Humo zou Thomas Boutens tegenwoordig in de “security”-sector werken. Het Belgisch leger ziet redenen om Boutens te schorsen en te ontslaan, voor privé-veiligheidsdiensten zijn Boutens’ antecedenten geen bezwaar.

Wie interesse heeft in het doen en laten van Thomas Boutens zou zijn Netlog-pagina’s kunnen bezoeken. Humo probeerde zelfs via Boutens’ Netlog contact te leggen met Thomas Boutens maar dat werd een uiterst korte correspondentie. En intussen zijn Boutens’ Netlogpagina’s verwijderd van het internet. Zoals zovelen extreemrechtsen die de voorbije maanden hun website, blog of sociale netwerksite (Facebook, Netlog, MySpace…) opdoekten (zie: http://aff.skynetblogs.be/post/6601471 en http://aff.skynetblogs.be/post/6646906). Voeg daarbij dat op fora als van Blood and Honour opmerkelijk minder gepost wordt, en de Club Valhalla in Rijkevorsel die intussen gesloten zou zijn na de onrust die de laatste aangekondigde concerten in de Kempen veroorzaakten (zie: http://aff.skynetblogs.be/post/6489935 en http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20090111). Binnenkort gaat men nog een Eenzame Hartenbureau moeten openen voor al die Blood and Honour’ers en aanverwanten.

Maar terug naar Thomas Boutens. Via Google Cache kan je nog naar de laatst opgeslagen voorpagina van zijn Netlog surfen. Zie: http://74.125.77.132/search?q=cache:SQ2hDILuBMoJ:nl.netlog.com/Lupus_ronin/+netlog+lupus&hl=nl&ct=clnk&cd=1&gl=be. Met de illustraties hierboven (klik er eenmaal op voor een grotere afbeelding) zie je een eerdere momentopname van Thomas Boutens’ Netlog, met Thomas Boutens tijdens de fakkeltocht van het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA) op 17 december vorig jaar in Gent (foto 2). Het verbaast niet dat Boutens op de fakkeloptocht van de N-SA was gezien een aantal Blood and Honour’ers onderdak vonden bij de N-SA. Alleen wordt Boutens gesitueerd bij (de vorige generatie van) de Combat 18-versie van Blood and Honour Vlaanderen, terwijl de Blood and Honour’ers bij de N-SA uitsluitend van de traditionele versie van Blood and Honour Vlaanderen zijn. En zijn dat geen concurrerende groepen, die elkaar voor rot uitschelden? Toch wel, maar er is al menig Blood and Honour’er van het ene kamp naar het andere kamp overgestoken en achter de schermen zijn er ook wel vriendelijke contacten tussen de kopstukken van beide organisaties. Gelukkig zijn foto’s van een en ander al lang opgeslagen vooraleer het bestaan van extreemrechtse sociale netwerksites en dergelijke bekendgeraakt in de media en die sites in zeven haasten verwijderd worden van het internet.