VL-KRANT ALWEER SLECHTS GOED OM IN UW KONIJNENHOK TE LEGGEN

VL-krant-Nr-2Terwijl in sommige delen van het land nog het eerste nummer van de VL-krant verspreid werd spijts een verbod van de rechtbank om die krant nog verder te verspreiden wegens misbruik van de fotomontage Dishes van de Duitse kunstenaar Till Nowak (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20090205), werd elders eind vorige week al het tweede nummer van de VL-krant gebust (foto).

Volgens Philip Dewinter is de VL-krant de Dag Allemaal van het VB, maar de bekendste Vlaming die we deze keer in de VL-krant treffen is – toch in de Antwerpse editie van de VL-krant – Fatna El Maslouhi. Een vrouw waar we zelf ook nog nooit van gehoord hadden, maar die in de Mechelse gemeenteraad blijkt te zetelen namens de Open VLD (zie: http://www.youtube.com/watch?v=pts_1KDItAI). In de VL-krant wordt het voorgesteld alsof we een tegensprekelijk debat krijgen – “Hard tegen hard !” – tussen Fatna El Maslouhi en de Mechelse VB-kopman Frank Creyelman, maar in de praktijk wordt de rol van El Maslouhi ingeperkt tot het stellen van vraagjes, zoals “Vertel me nu eens wat je eigenlijk tegen de islam hebt?” Waarna Frank Creyelman daarop geheel in zijn eigen stijl antwoordt: “Welke normale man kan het nu plezant vinden dat vrouwen zelfs in de zomer van kop tot teen gekleed gaan in een tentzeil? Dat alleen al is voldoende om iets tegen de islam te hebben.” Fatna El Malouhi die háár visie over de islam zou geven, daarvoor is er natuurlijk geen plaats in de VL-krant.

Als El Maslouhi vraagt wanneer het VB nieuwe Vlamingen eindelijk zal aanvaarden, moet Creyelman eerst nog kwijt dat hij “bergen subsidies” ziet vertrekken richting allochtone verenigingen. Reglementen worden volgens hem aangepast om de moslims ter wille te zijn. “Zelfs de buurtetentjes met couscous worden gesubsidieerd.” Als El Maslouhi aandringt om eindelijk eens te antwoorden op haar vraag, luidt het: “Vlamingen zijn redelijke mensen. Wij vragen niet zo veel. Word Vlaming onder de Vlamingen. Dat is alles, maar daarbij is de islam een zeer moeilijk te nemen hindernis. Moslims worden immers geacht de koran letterlijk toe te passen…” Voor het VB kan je als moslim geen goede Vlaming zijn, is de enige goede moslim een niet-moslim. Gelukkig voor Creyelman is de sharia hier niet van toepassing. Hij zou er anders niet zo goed vanaf komen als nu met zijn salonmeubels en diepvriezer die hij met een onkostennota van de VB-gemeenteraadsfractie liet betalen door het Mechelse stadsbestuur, en het dronken veroorzaken van een auto-ongeval (zie: http://aff.skynetblogs.be/post/5267267).

De VL-krant zet de traditie overigens verder om een en ander fout voor te stellen. In het stripje Fréedaardig van VB-cartoonist Fré (Frederik Pas, broer van de Dendermondse VB-volksvertegenwoordigster Barbara Pas) worden Jean-Marie Dedecker en zijn LDD op de korrel genomen. “Wij zijn een partij van principiële mensen”, legt Dedecker in het stripje uit… met op de eerste rij van zijn toehoorders een ex-VLD’er die LDD’er is geworden; een ex-SP.A’er, een ex-N-VA’er en een ex-CD&V’er die allen LDD’er zijn geworden. Wat in het rijtje ontbreekt zijn natuurlijk de ex-VB’ers die LDD’er zijn geworden, en dat zijn er toch niet weinigen. Ruim dertig oftewel meer dan een derde van de LDD-mandatarissen zijn ex-VB’ers. Als Fré vier overlopers bij de LDD portretteerde, had er dan toch minstens één VB’er bij moeten zijn. Maar blijkbaar mocht de suggestie niet gedaan worden dat ook ex-VB’ers meer heil zien in de LDD.

In reactie op het bericht op de webversie van Het Laatste Nieuws dat een rechtbank de verdere verspreiding van de eerste VL-krant verbood (zie: http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/article/detail/665506/2009/02/04/Rechtbank-verbiedt-VL-krant-Vlaams-Belang.dhtml) zei een Gentenaar: “Dat VB-krantje kwam bij ons juist op tijd, want het hok van ons konijn moest ververst worden. Meer kan je met dat vodje papier niet doen.” Met de tweede VL-krant is het al niet beter.