VANAVOND NIEUWJAARSCONCERT VAN BLOOD AND HONOUR VLAANDEREN IN RIJKEVORSEL

ValhallaNieuwjaarsconcertNa het verjaardagsfeestje van zanger-gitarist Dieter Samoy (Kill Baby Kill!, Les Vilains) op 29 november in Club Valhalla in Rijkevorsel  (foto 1), feestje dat verkeerdelijk wel eens geduid werd als het Combat 18-concert diezelfde avond (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20081202), zei burgemeester Gust Van De Mierop dat hij wel eens met de uitbater van de Club Valhalla wilde gaan praten. “De politie en de staatsveiligheid zijn hier altijd in de buurt, en ze hebben nog nooit strafbare feiten (op straat, red.) vastgesteld. Toch wil ik dat dit ophoudt, want het brengt de goede naam van Rijkevorsel in het gedrang.” We voorspelden dat de uitbater van Club Valhalla zich echter niet gemakkelijk zal laten ompraten (zie: http://aff.skynetblogs.be/post/6489935/dubbel-feest).

Helaas krijgen we gelijk. Vanavond organiseert de traditionele versie van Blood and Honour Vlaanderen – de groep waarvan op 21 oktober even drie organisatoren aangehouden werden (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20081022) – haar nieuwjaarsconcert in Club Valhalla in Rijkevorsel. Op de affiche (foto 2, klik eenmaal op de foto voor een grotere afbeelding) staat geen enkele verwijzing naar Blood and Honour Vlaanderen, maar de flyer van het concert is wel degelijk door hen verspreid. Per e-mail. Op de website en het forum van Blood and Honour Vlaanderen zal je er niets over vinden, men wil de zaak zo stil mogelijk houden. Vandaar dat de flyer enkel per e-mail verspreid is, met daarbij de boodschap – in het Duits en het Engels – de e-mail desgevallend te forwarden maar de flyer zeker NIET op het internet te zetten. “NICHT”, “NOT”.

De groep bovenaan de affiche, Rotte Charlotte, speelde op het jongste concert van Blood and Honour Vlaanderen, op 19 oktober in Diksmuide. Blood and Honour Vlaanderen-kopstuk Chris Moorkens (foto 3) schreef onder zijn nom de plume Wehrwulf28 dat Rotte Charlotte “misschien wel de grootste/meest aangename verrassing van de avond” was. “Ik heb persoonlijk al zeer veel live optredens gezien door de jaren heen, maar deze behoord (sic) zeker tot mijn top 3!”, schreef de dolenthousiaste Moorkens nog (zie: http://aff.skynetblogs.be/post/6363045/blood-and-honour-vlaanderen-over-een-dag-zond). Hieronder meer over de muziekgroepen die voor vanavond uitgenodigd zijn, al is de muziek niet het voornaamste. Belangrijker is – gezien de manier van uitnodigen – het select gezelschap dat zich vanavond naar Rijkevorsel begeeft. De harde kern van Blood and Honour Vlaanderen, allicht in het gezelschap van Duitse en Engelse strijdmakkers.

Volgens burgemeester Gust Van De Mierop (Open VLD) kunnen in de Valhalla maar vijftig mensen binnen; volgens Dieter Samoy waren op zijn verjaardagsfeest een tachtigtal mensen in de Valhalla. Veel meer volk kan er alleszins niet binnen. Uitbater Jef Dieltjens (42 j.) was tot november vorig jaar Vlaams Belang-gemeenteraadslid in Vosselaar en minstens tot aan de gemeenteraadsverkiezingen twee jaar geleden ondervoorzitter van het VB-Vosselaar. Na de heisa rond het verjaardagsconcert van Dieter Samoy en het vermeende Combat 18-concert in de Club Valhalla zei Dieltjens in Gazet van Antwerpen: “Ik ben zeker geen neonazi en hoop dat ik de burgemeester kan overtuigen van mijn goede bedoelingen.”