BLOOD AND HONOUR’ER PLEIT OM IMAGO AAN TE ZUIVEREN ZICH IN TE ZETTEN VOOR HET KINDERKANKERFONDS

Blood and Honour RoemeniëDinsdag 21 oktober werden drie Blood and Honour’ers door de politie van hun bed gelicht en voor ondervraging meegenomen: Chris Moorkens uit Merksem, hét kopstuk van Blood and Honour Vlaanderen; Kristof Vanholen uit Bocholt, huurder van de IJzerhoeve in Diksmuide waar Blood and Honour Vlaanderen op 18 oktober haar voorlopig laatste Ian Stuart Donaldson-memorial inrichtte; en “Robert Q” uit Gullegem die voor Blood and Honour Vlaanderen de zaal in Bellegem huurde voor de SS-heldenhuldiging en het daaropvolgend concert op 19 april (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20081022). Chris Moorkens, op MySpace actief als ‘Straight Edge H8’ (zie: http://aff.skynetblogs.be/post/6384899/de-vrienden-van-elfenbloed-blood-and-honourer), wiste intussen zijn MySpace-pagina. Robert Q. deed hetzelfde met zijn Netlog-pagina’s (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20081024).

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en op het forum van Blood and Honour Vlaanderen is Robert Q. actiever dan ooit tevoren. Hij geeft er zijn mening over de verkiezing van Barack Obama, over actief zijn in de politiek (de Kortrijkse Blood and Honour’er die we hier citeerden: http://aff.skynetblogs.be/post/6356441/blood-and-honour-vlaanderen-goes-politics)… In een topic over de “uitstraling” van Blood and Honour Vlaanderen zegt Robert Q. best niet te overdrijven in kledij en drankverbruik. Robert Q. (in een door onze redactie gefatsoeneerd Nederlands): “We worden scheef bekeken als we op straat komen. Waarom niet goed en deftig op straat komen? Voor mijn part mag het terug zoals in de tijd van de VMO. Allemaal in hetzelfde uniform, maar jammer genoeg is dat nu verboden. Het creëerde tenminste nog iets van respect. (De Roemeense Blood and Honour-afdeling geeft met de affiche hierboven alvast het voorbeeld, red.) En hoe kan je als je zat bent de beweging en het gedachtegoed goed vertegenwoordigen? Vroeger was ik ook zo’n ‘biernazi’. Ik heb me ondertussen goed herpakt. Ik drink totaal geen alcohol meer. En ik moet zeggen: ik krijg ondertussen meer respect en waardering dan vroeger. Ik heb er geen probleem mee als men in gesloten, kleine vriendenkring alcohol drinkt. Maar overdrijf daar niet in.”

Helemaal grappig wordt hij wanneer hij over zichzelf in de derde persoon spreekt en meer goede doelen dan gebruikelijk voorstelt om voor te ijveren. “Als wij een herdenking willen doen is het altijd gezever en gezaag. Als het niet in het openbaar mag,kan ik er nog inkomen. Maar zelfs in privékring zijn we niet privé. Denk aan die undercoverjournalist. Ik snap niet waarom wij ons idee niet mogen uitwerken in gesloten kring en die linkse antifa’s hun communistische ‘helden’ zoals Che Guevara (“che gevaar”, red.) en Stalin. Die hebben meer moorden op hun geweten dan zogezegd Adolf Hitler. De persoon die het zaaltje gehuurd heeft in Bellegem zal nu voor racisme en xenofobie worden gedagvaard. Waar gaan we tegenwoordig naartoe in deze wereld? Mensen, het is tijd om jullie ogen deftig te openen. Laat jullie niet bang maken door de linkse media en door de enorme politieovermacht. Zoals laatst op de Ian Stuart Donaldson-memorial. In plaats van de Adolf Hitler- (op het Blood and Honour-forum zedig afgekort als “a.h.”, red.) en Ian Stuart Donaldson-herdenking moeten we nog meer gevallen helden beginnen herdenken. En ook andere organisaties ondersteunen zoals het Kinderkankerfonds, of zelf iets organiseren zodat we meer zijn en doen dan domme neonazi’s die enkel Hitler willen eren.”

“Het wordt tijd dat in Vlaanderen de leeuw weer ontwaakt. Hail Blood and Honour, hail Vlaanderen”, besluit Robert Q.. We hebben het Kinderkankerfonds (zie: http://www.kinderkankerfonds.be) om een reactie gevraagd, maar die blijft uit. In het buitenland engageren met Blood and Honour verwante bewegingen zich wel meer voor nobele(r) initiatieven. De strijd tegen pedofilie bijvoorbeeld. Zoals de Nationale Alliantie (NA) in Nederland (zie het laatste artikel bij: http://www.xs4all.nl/~afa/alert/3_10/kb310.html), al keert dat soms wel eens als een boomerang terug in het eigen gezicht zoals bij die NA waarvan de voorzitter opgepakt werd wegens bezit van kinderporno (zie de laatste paragraaf bij: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20070815).