DE VRIENDEN VAN ELFENBLOED. BLOOD AND HONOUR’ER CHRIS MOORKENS OVER ZIJN ENKELBAND

Ancient RitesMetal Nightmare 2Elfenbloed heeft op haar My Space-pagina niet minder dan 351 vrienden. Sommigen daarvan kennen we vanuit het Blood and Honour-circuit. Zoals de 23-jarige ‘sGildenVriend uit het Limburgse Dilsen-Stokkem. Op zijn beurt ook bevriend met Kristof Verboven (zie hierboven). Twee vrienden vallen op. Vooreerst Ancient Rites (foto 1), de groep van Gunther Theys, grondleggers van de Vlaamse black metal.

Gunther Theys zingt ook bij Lion’s Pride en Iron Clad. Ancient Rites en Lion’s Pride traden beide op op het A.V.V.-Fest op 27 september… in de IJzerhoeve in Diksmuide waar op 18 oktober de Ian Stuart Donaldson Memorial van Blood and Honour Vlaanderen plaatsvond. En nog toeval. Een andere vriend van Elfenbloed is een 26-jarige uit Antwerpen die met één van zijn “vechthonden” poseert (foto 2). De term ‘vechthond’ is van de buren van Chris Moorkens, één van de drie vorige week dinsdag opgepakte organisatoren van Blood and Honour Vlaanderen. “Als zijn vechthonden de hele buurt niet bijeenblaffen, is het zijn muziek. Alhoewel, muziek”, noteerde De Standaard/Het Nieuwsblad (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20081022). Het Anti-Fascistisch Front (AFF) heeft nog andere foto’s van Chris Moorkens, waaronder een foto waarop hij poseert met een witte ‘vechthond’.

Zoals bekend kreeg Chris Moorkens dinsdag de elektronische enkelband om die hij wegens een eerdere veroordeling al had moeten dragen. Een hele opluchting blijkbaar want op 3 oktober verzuchtte hij op de MySpace-pagina van Elfenbloed nog: “Hey, ik denk dat het wachten op die klote enkelband erger is dan de periode dat ik hem moet dragen. Ik bedoel maar, kan nergens meer naartoe (buitenland dan toch). Wie weet hoe lang duurt het nog eer ik die prul daadwerkelijk krijg… Maar soit, we zien wel. Tot volgende week op het congres.” Het enige ons bekende congres het daaropvolgend weekend was het congres van het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA, zie: http://aff.skynetblogs.be/post/6307769/nieuwe-locatie-congres-eurorus-weg-uit-nsa). Moorkens, die op MySpace als nickname Straight Edge H8 gebruikt, postte op de MySpace-pagina van Elfenbloed ook nog de flyer van de Ian Stuart Donaldson Memorial van Blood and Honour Vlaanderen in Diksmuide. “Allen hier naartoe zou ik zo zeggen…” was zijn commentaar.

De ‘ons kent ons’-sfeer blijkt ook uit het volgende. Wie ook op het A.V.V.-Fest in Diksmuide optrad is de groep Huldrefolk. Volgens hun MySpace-pagina “Medieval Trollish Pestkult”, maar we kennen ze ook als één van de groepen op de affiche voor het National Socialist Black Metal-festival op 7 juni in Lebbeke (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20080526 en http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20080608). Twee bandleden van Huldrefolk organiseerden op 14 augustus de Metal Nightmare 2 in jeugdhuis ’t Ipperste in Oost-Rozebeke (West-Vlaanderen). Elfenbloed kon daar niet optreden, maar mocht tussendoor wel plaatjes draaien (foto 3, klik eenmaal op de foto voor een duidelijker afbeelding).