“KAMERADEN EN KAMERAADSKES”, DE COMBAT 18-TAK VAN BLOOD AND HONOUR VLAANDEREN SPREEKT U TOE

Den Haag 1Den Haag 2Den Haag 3De traditionele vleugel van Blood and Honour Vlaanderen (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20081014) was de voorbije dagen nogal in de actualiteit. Maar naast die traditionele vleugel is er ook nog een Combat 18-tak die onder diezelfde naam Blood and Honour Vlaanderen furore wil maken (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20081010).

Die jongens vormen een kleiner clubje, en behalve op het internet en met de Adolf Hitler-herdenking op 19 april in Overpelt waren ze nog niet veel te zien. Tenminste in ons land. In Nederland doken ze al vaker op bij betogingen. Wat niet verwonderlijk is vermits volgens de concurrentie van de traditionele vleugel van Blood and Honour Vlaanderen de kern van de Combat 18-tak voor de helft uit Nederlanders bestaat. Aanvankelijk was in de verslagen slechts sprake van Vlaamse kameraden die aanwezig waren, of een Vlaamse kameraad die de betogers toesprak. Na de betoging van de Nederlandse Volks-Unie (NVU) voorbije zaterdag 25 oktober in Den Haag (foto 1) kreeg de Vlaamse ‘kameraad’ een gezicht en een voornaam. Organisator Constant Kusters (foto 2) plaatste op zijn website een fotootje van “kameraad Arnoud” (foto 3).

Een familienaam werd, in tegenstelling tot van de andere sprekers, niet vrijgegeven. Maar wij kunnen u verklappen dat het klinkt als “Kuipers” en dat de jongen in het Turnhoutse woont. Dankzij de wondere wereld van de techniek kunnen wij u ook een YouTube-filmpje van de toespraak van “kameraad Arnoud” in Den Haag aanbieden. Het geluid is nogal schreeuwerig, maar “kameraad Arnoud” probeert de “kameraden en kameraadskes” in Den Haag uit te leggen wat de gevolgen zijn van de vorderende Europese eenmaking op de repressie ten aanzien van neonazi’s en anderen. Een krachtig “Ja voor het nationaalsocialisme” besluit zijn toespraak.