BLOOD AND HONOUR VLAANDEREN OVER EEN DAG “ZONDER DISCUSSIE, RUZIE OF VIEZE BLIK”

BH-18-oktober-2008Mistreat 2De organisator van de Ian Stuart Donaldson Memorial vorige zaterdag in Diksmuide heeft een verslag gepubliceerd van het jongste Blood and Honour Vlaanderen-concert. Een (onvolledig) sfeerverslag. In overleg met de optredende groepen wordt niet gezegd welke nummers de groepen in Diksmuide gespeeld hebben. Alleen bij Mistreat wordt er iets over gezegd, en dat doet het ergste vermoeden. Het volledige, letterlijke verslag besparen we u. Dat doet liefhebbers van de Nederlandse taal teveel pijn. Of wat dacht u van: “om zo het alcohol pijl (sic) bij de bezoekers laag te houden”, of: “voor Mistreat was het kantje boortje (sic) deze keer”… Wel zullen we er toch regelmatig letterlijk uit citeren. Foto’s van het concert in Diksmuide zijn niet vrijgegeven. De foto hiernaast is dan ook van de drummer van de Finse groep Mistreat bij een vorig optreden. Al is er nog een tweede reden waarom dit geen foto uit Diksmuide is.

Het verslag begint met een paar reacties op opmerkingen van Blood and Honour’ers die hier de voorbije dagen geciteerd werden (zie: http://aff.skynetblogs.be/post/6356441/blood-and-honour-vlaanderen-goes-politics en http://aff.skynetblogs.be/post/6359824/zaaluitbater-en-blood-and-honour-vlaanderen). Het drankmisbruik moet de concertorganisator “deels bevestigen en deels ontkrachten”. Dit jaar was ervoor gekozen om “jubileer blue (laag alcoholgehalte)” te serveren – waarschijnlijk wordt Jupiler Blue bedoeld (zie: http://www.youtube.com/watch?v=QQ8HFhconwA) – maar dat heeft niet geholpen want er waren “enkele uitzonderingen die toch weer eens moesten drinken tot hun lichten uitgingen.” Jammer, want voor het overige hing er naar verluidt een love and peace-sfeer: “Er hing een zeer ontspannen positieve sfeer die ik nooit eerder gezien heb. Geen enkele discussie, ruzie of vieze blik… eenheid en vriendschap van begin tot einde!” En elders heb je dat drankmisbruik ook: “Noem me 1 optreden zowel vanuit rechtse als linkse hoek, van De Kreuners tot Milk Inc., waar dit niet voorvalt.”

Het Nederlandse Strijdgeest trad als eerste muziekgroep op, “met het NSBM gebeuren nog in het achterhoofd.” Bedoeld wordt het National Socialist Black Metal-festival in Lebbeke op 7 juni (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20080526 en http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20080608). De Nederlandse vrienden startten zo enthousiast dat na twee nummers al de snaren van een gitaar braken, en daarmee is zowat alles over het optreden gezegd. Na hen kwam het Duitse Strong Side op het podium, met “dezelfde imposante zanger” als bij Fight Tonight. “Wat een power!” Het Duitse Thrima nam over, “bracht hardcore zoals het moet zijn en vulde dus perfect aan bij Strong Side.” Na de hardere start van de dag was het de beurt aan het Finse Mistreat die “het meer traditionelere deel van de avond startte.”

“Voor de set list verwijs ik graag door naar de AFF-website”, luidt het. O.K., dan. Mistreat is een groep die regelmatig rassenhaat en racisme predikt, twee cd’s heeft die in Duitsland niet verkocht mogen worden wegens strijdig met de openbare orde – waaronder één waarop het hakenkruis verheerlijkt wordt… (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20081013). Er was echter één probleem met Mistreat in Diksmuide. De drummer van de groep (foto 2) had zijn hand gekneusd toen hij twee weken eerder “een antifascist enkele manieren leerde.” Vandaar dat hij in Diksmuide vervangen werd door een Duitse drummer. Na Mistreat was het de beurt aan White Rock ’n Roll Outlaws. “Eén van Duitslands beste groepen van het moment”, luidt het. En ook: “We weten allen wie deze jongens zijn.” Wij kennen ze echter niet, en we hebben ze ook niet teruggevonden in de huidige Duitse hitparade (zie: http://www.mix1.de/charts/singlecharts.htm). Na de White Rock ’n Rolls Outlaws was het weer Nazi-Duitsland boven met Sturmtrupp. “Een groep die al jaar en dag actief is binnen de beweging en dus zeer positief ontvangen werd door zowel de nieuwere generatie als door de mensen die al langer in onze rangen vertoeven. De sfeer in de tent was al waanzinnig maar toch wisten deze jongens er een schepje bovenop te doen. Je moet het maar kunnen.”

En dan moesten de Engelse Blackout nog komen, die eigen nummers zowel als Skrewdriver-covers brachten. Een topband. “Enkel jammer dat wanneer ze een minuut stilte vroegen voor Ian Stuart, dit weer niet voor de volle 100 % gerespecteerd werd.” Na Blackout was het tijd voor “misschien wel de grootste/meest aangename verrassing van de avond… De Rotte Charlotte.” De organisator van de memorial, en trouwens van alle Blood and Honour Vlaanderen-concerten de voorbije jaren, schrijft over Rotte Charlotte: “Ik heb persoonlijk al zeer veel live optredens gezien door de jaren heen, maar deze behoord (sic) zeker tot mijn top 3!” Voor wie ze niet kent, hebben we een YouTube-filmpje: . http://www.youtube.com/watch?v=_bJKQ7Q9DOQ. Het Engelse Last Chance zou de avond afsluiten maar omdat de optredens meer dan twee uur later begonnen waren “door heel de politie komedie deze dag” werd samen met de groep besloten om het voor een volgende keer te houden. Wat overigens al voor de tweede keer is. Op 19 april stond de groep ook al op de affiche voor het Blood and Honour Vlaanderen-concert
bij de SS-heldenhuldiging in Bellegem, maar kwam de groep niet aan spelen toe.

De organisator, op het internet Wehrwulf28, bedankt “onze Nederlandse, Engelse, Schotse en Duitse kameraden voor de hulp bij het security gebeuren”, “iedereen die aanwezig was, maar zeker de vele Vlamingen” en “de eigenaar van het terrein omdat hij zich niet heeft laten ompraten en/of bang maken door de overheidsdiensten en de leugens van antifa.” Om dan te eindigen met een sneer naar “de overheid”. De volgende weekends zullen “in honderden discotheken en op evenveel locale (sic) fuiven inbreuken gedaan worden op de drugswetgeving. Er zullen vechtpartijen zijn in cafés over gans het land.” Gaat de overheid hier ook preventief tegenin gaan, deze fuiven afgelasten en deze “drugstempels en bars” sluiten? Wordt daar ook een wetsvoorstel voor opgemaakt? “Of is het verbieden van een mening enkel van toepassing als deze niet samenloopt met de uwe?” Iets zegt ons nochtans dat de overheid al meer opgetreden is tegen de drugshandel dan tegen de verspreiding van de nazi-ideologie.