CONCERTZAAL GELOKALISEERD

BH-18-oktober-2008AVV-FESTIJzerhoeve1We hebben een zeer sterk vermoeden dat het Blood and Honour-concert dat deze namiddag om 15 uur zou starten gepland is in camping IJzerhoeve in Diksmuide (zie: http://www.ijzerhoeve.be). Het Anti-Fascistisch Front (AFF) heeft het stadsbestuur van Diksmuide gewezen op de mogelijkheden om op te treden tegen bijeenkomsten van neonazi’s (zie: http://aff.skynetblogs.be/post/6347979/heeft-de-overheid-de-juridische-middelen-om-t en andere artikels deze week hier verschenen).

Camping IJzerhoeve was al eerder de plaats voor concerten waar het donkerste in de mens bovengehaald en gecultiveerd werd. Op 27 september was er nog een Black Metal-festival (foto 2, zie: http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=43764555) en op 2 februari een concert met de van de beruchte Brugse kroeg De Kastelein bekende groep Les Vilains (foto 3, zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20080227). Een bus met Nederlandse gabbers is onderweg naar het Blood and Honour-concert. De politie is anderzijds ook al gesignaleerd in Diksmuide en controleert de identiteit van verdacht uitziende figuren. En dat zijn er vandaag heel wat. 

Het Anti-Fascistisch Front (AFF) heeft burgemeester Lies Laridon (CD&V) niet kunnen bereiken, maar één van haar schepenen die wel bereikt werd zou de AFF-info over de wettelijke mogelijkheden om op te treden tegen de Blood and Honour-bijeenkomst doorgeven.