DE COMBAT 18-TAK VAN BLOOD AND HONOUR VLAANDEREN

Alert!Alert!-detailVlaanderen is al zo klein en toch zijn er twee organisaties die zich Blood and Honour Vlaanderen noemen. Vandaag focussen we op de grapjassen van de Combat 18-tak van Blood and Honour Vlaanderen die hun plaatsje opeisen naast de traditionele Blood and Honour Vlaanderen.

Eerder hebben we hier al de ontstaansgeschiedenis van Blood and Honour uit de doeken gedaan (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20070828). Kort samengevat: nadat met concerten voor extreemrechtse skinheads aangeboden door het Britse National Front veel geld verdiend werd, en er bijgevolg gesjoemel en ruzie van kwam, stichtte Ian Stuart Donaldson in 1987 Blood and Honour. Ian Stuart Donaldson was de zanger van de populaire groep Skrewdriver, en stichtte een organisatie die zich niet aan één partij zou verbinden zoals met de Rock Against Communism-concerten die het National Front inrichtte. De naam van de nieuwe organisatie werd ontleend aan de slogan van de Hitlerjugend Blut und Ehre. In 1992 ontstond vanuit het Blood & Honour-netwerk een nieuwe organisatie: Combat 18. Combat 18 werd opgezet om gewelddadige actie te ondernemen tegen (politieke) tegenstanders en migranten. Dit initiatief ontspoorde al snel in regelrechte terreur met grote impact op beide organisaties. Vooral toen de gewelddadige middelen niet alleen gebruikt werden voor externe vijanden, maar ook voor het oplossen van interne ruzies. Niet alleen in Engeland.

De Combat 18-tak van Blood and Honour Vlaanderen omschrijft de traditionele vleugel van Blood and Honour Vlaanderen als “biernazi’s” omdat die concerten organiseren met neo-nazimuziek als voornaamste doel heeft. Dat klopt maar moet ook genuanceerd worden. Bij het concert dat de traditionelen aanstaande zaterdag 18 oktober organiseren is – weliswaar voor het eerst – uitdrukkelijk een poging gedaan om politieke organisaties te bewegen een stand te openen op het concert (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20080903). De stands met verkoop van Blood and Honour-spullen, cd’s, enzomeer zouden zelfs moeten wijken bij een eventueel plaatsgebrek. Omgekeerd begrijpen ze bij de Combat 18-tak ook wel dat veel geld kan verdiend worden met de organisatie van concerten met neo-nazimuziek. Zoveel geld dat de Duitse Combat 18-organisator Sebastian Seemann ermee vandoor ging, en daarmee zorgde voor een crisis binnen Blood and Honour Duitsland (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20070907).

Volgens de concurrentie bestaat de kern van de Combat 18-tak van Blood and Honour Vlaanderen uit zes mensen, drie Vlamingen en drie Nederlanders. Dat kan kloppen. Hun website is alleszins geregistreerd bij een naar Arendonk, bij Turnhout, uitgeweken Nederlander; de Combat 18-tak van Blood and Honour Vlaanderen is al meer in Nederland gesignaleerd dan in Vlaanderen; en ze waren daar telkens met niet meer dan net genoeg volk om hun spandoek vast te houden (foto’s: de cover van het jongste nummer van het Nederlandse antifascistisch blad Alert! en één van de foto’s binnenin, met telkens de fotogenieke knaapjes van de Combat 18-tak van Blood and Honour Vlaanderen. Zie: http://www.xs4all.nl/~afa/alert/3_12/3_12.html. Full color is de Combat 18-tak van Blood and Honour Vlaanderen hier te zien: http://www.weblogzwolle.nl/content/view/8556/1). Aanvankelijk was de Combat 18-tak van Blood and Honour Vlaanderen niet meer dan een website om Blood and Honour-prullaria te verkopen, later aangevuld met een meer politieke website (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20070719). Na een huiszoeking door de politie in november 2007 lagen beide websites maandenlang uit (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20080127) maar ze zijn intussen terug on line. De on line verkoopwebsite met de hulp van Duitse geestesgenoten.

De Combat 18-tak van Blood and Honour Vlaanderen was de inrichter van de Adolf Hitler-herdenking op 19 april in Overpelt (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20080420). In Nederland vertoonde de Combat 18-tak van Blood and Honour Vlaanderen zich bij een betoging op 5 juli in Zoetermeer (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20080806), ingericht door de NationaalSocialisten der Nederlanden (NSN). Op 23 augustus in Alphen aan de Rijn, waar ze optrokken met de Nederlandse Nationale Socialistischte Aktie (NSA). En op 30 augustus in Zwolle (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20080831), een initiatief van de Nederlandse Volks-Unie (NVU).

Als logo gebruikt de Combat 18-tak van Blood and Honour Vlaanderen een variant op het hakenkruis, de trifos die ook gebezigd werd door de Vlaamse vrijwilligers bij de SS (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20080903). Voor het overige haalt de Combat 18-tak van Blood and Honour Vlaanderen haar inspiratie vooral bij de twee jaar geleden door de politie opgepakte groep Bloed-Bodem-Eer-Trouw (BBET, zie: http://www.polfed-fedpol.be/presse/presse_detail_nl.php?recordID=1050). De eerste tekst die op hun vernieuwde website verscheen was een oude BBET-tekst om sperma te doneren voor het in stand houden van het Arisch ras (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20051226); bij de slottoespraak op de Adolf Hitler-herdenking in Overpelt werd ook al een BBET-tekst gerecycleerd (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20080806). De enige eigen inhoudelijke tekst op de website van de Combat 18-tak van Blood and Honour Vlaanderen is een domme reactie op een artikel op deze blog (zie: http://aff.skynetblogs.be/post/6159211/correcte-stellingen). Vorige week werd weer oud nieuws bovengehaald: een al een paar jaar oude tekst Engelse tekst om uit te leggen dat het niet volstaat blank te zijn om juist te zijn. Een redelijk hilarische tekst die we u niet willen onthouden.