ZESHONDERD NEONAZI’S OP CONCERT IN ZANDVLIET. ENKEL PROCES-VERBAAL WEGENS GELUIDSOVERLAST?

BH-6-september-2008Volgens de Antwerpse politie waren er gisterenavond een zeshonderdtal mensen afgezakt naar evenementenhal ’t Noorden in Zandvliet voor de Ian Stuart Donaldson Memorial van Blood and Honour Duitsland. Op dit ogenblik zijn de neonazi’s de hal aan het ontruimen, de lege wijnflessen aan het verzamelen, het meegebrachte podium op een vrachtwagen met Belgische nummerplaat aan het laden…

Het merendeel van de zeshonderd neonazi’s verliet omstreeks 1 uur vannacht het Antwerpse district Zandvliet. Een harde kern van een honderdtal bleef achter in de evenementenhal (foto 2, de evenementenhal in vrediger omstandigheden). De neonazi’s waren dan nog maar met een honderdtal, maar ze hielden wel meerdere inwoners van Zandvliet uit hun slaap. Na klachten over geluidsoverlast trok de Antwerpse politie dan toch de zaal binnen, maakte een proces-verbaal op over geluidsoverlast en om half vier vannacht kwam dan toch een einde aan de bijeenkomst die niet had mogen plaatsvinden.

De lokale politie is de zaal niet binnen geweest, tot na de klachten over geluidsoverlast. De federale politie zou nagaan wat er in de zaal gebeurde. Benieuwd wat die melden aan de ministers van Binnenlandse Zaken en van Justitie. Alleszins werd in Zandvliet niet alleen geklaagd over de geluidsoverlast wegens de muziek, ook wegens het scanderen van leuzen. Welke was niet verstaanbaar volgens een buurtbewoner met wie wij belden. Maar allicht zullen het niet vreugdekreten geweest zijn omdat de Rode Duivels hun voetbalwedstrijd tegen Estland met 3 – 2 gewonnen hebben.