ZATERDAG NIEUW CONCERT VAN COMBAT 18-TAK VAN BLOOD AND HONOUR DUITSLAND. OPNIEUW IN ONS LAND?

13-augustus-2008Razors EdgeNo RemorseEr is een redelijke kans dat de Ian Stuart Donaldson Memorial die de Combat 18-tak van Blood and Honour Duitsland aanstaande zaterdag 6 september inricht (foto 1) in ons land zal plaatsvinden. Vandaag en morgen daarom wat duiding bij de groepen die op de affiche staan. Woensdag meer over Blood and Honour Vlaanderen.

De drie vorige concerten ingericht door de Combat 18-tak van Blood and Honour Duitsland vonden telkens in ons land plaats. In Weelde, deelgemeente van Ravels; Ophoven, deelgemeente van Kinrooi en Hamteau, deelgemeente van Hotton. Bij voorkeur zoekt men een kleine gemeente op, en daar dan nog eens het ‘boerengat’ van. Het eerste concert, in oktober twee jaar geleden, bracht 2 000 man op de been naar de Antwerpse Kempen (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20061015 en http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20061018). Het tweede, in september vorig jaar in Limburg, bracht slechts een 150-tal mensen bijeen (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20070905), maar dat was vlak nadat bekendgeraakte dat de Duitse Combat 18-organisator Sebastian Seemann een deal had gesloten met de Duitse politie (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20070905). Het derde concert, in maart dit jaar, bracht alweer 350 man op de been. Deze keer richting Ardennen (zie: http://aff.skynetblogs.be/post/5672196/opnieuw-duits-blood-and-honourconcert-in-ons). Waarom de Combat 18-tak van Blood and Honour Duitsland telkens naar ons land afzakt laat zich raden. De Duitse politie treedt kordaat op tegen dergelijke concerten; in ons land laat de politie begaan. Alhoewel er ook nog concerten zijn kunnen doorgaan, heeft de Duitse politie het voorbije jaar twintig concerten van neonazi’s stilgelegd.

Het verst dat de politie bij ons is gegaan, is een identiteitscontrole bij wie blijkbaar op weg was naar de Adolf Hitler-herdenking in Overpelt (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20080420). Maar ook in Overpelt bleef de politie buiten de zaal terwijl binnen toch lustig gesiegheild werd (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20080806). Toezicht binnen – waar redelijkerwijze inbreuken op de wetgeving tegen racisme, discriminatie en negationisme kunnen vastgesteld worden – gebeurt niet. “De aanwezigheid van de politie in de zaal zou problemen uitlokken”, legde de burgemeester van Lebbeke uit als in juni in zijn gemeente een National Socialist Black Metal-festival doorging georganiseerd door een mantelorganisatie van Blood and Honour Vlaanderen (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20080609). Hopelijk instrueren de minister van Binnenlandse Zaken en van Justitie hun mensen deze keer om wél op te treden. Er is immers geen reden om aan te nemen dat de muziek op een Blood and Honour-concert zo vrijblijvend is als die van Freddy Breck of Conny Froboess. 

De eerste groep op de affiche voor zaterdag is Razors Edge, een Engelse muziekgroep die begin jaren negentig is opgericht en sinds jaar en dag de gewelddadige tot terroristische (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20070828) Combat 18-tak van Blood and Honour steunt. Dat hoor je op de cd Heroes and Hooligans, en is duidelijk te zien op de videoclip van What Ever It Takes (zie: http://nl.youtube.com/watch?v=fQPe3XEkphg&feature=related). Op de voorkant van de gelijknamige cd staat het SS-logo en de cijfercombinatie 88 die verwijst naar tweemaal de achtste letter van het alfabet, de initialen voor Heil Hitler. De hoes van de verzamelcd Blood & Honour Vol. 5, waarvoor Razors Edge twee nummers afstond, is ook al sprekend: een tekening van een bewapende neonazistische skinhead met een hakenkruis op de achtergrond. Op de in 2006 verschenen verzamelcd This is Blood & Honour, waaraan Razors Edge eveneens meewerkte, worden Blood and Honour’ers afgebeeld die onder meer vreemdelingen en vredesactivisten slaan (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20061013). Ook de hoezen van de eigen cd’s van Razors Edge maken duidelijk waar de groep haar inspiratie haalt (foto 2). Een andere Blood and Honour-verzamelcd waaraan Razors Edge meewerkte heeft de sprekende titel The armed voice against the system. Razor’s Edge speelde al op vele Blood and Honour-concerten. Onder andere op de drie concerten van de Combat 18-tak van Blood and Honour Duitsland waarnaar we hierboven verwezen: op 14 oktober 2006 in Ravels, op 1 september 2007 in Kinrooi en op
8 maart 2008 in Hotton.

No Remorse, een andere groep op de affiche voor zaterdag, is een Engelse groep opgericht in de jaren tachtig en na een wisseling van de bezetting in de jaren negentig gelieerd aan Combat 18. De groep speelde eerder al in Kinrooi en in Hotton. In Kinrooi zong No Remorse onder andere het nummer Zigger, zigger, zigger waarin opgeroepen wordt om negers dood te schieten. Uiteraard zijn het niet alleen zwarten op wie No Remorse het gemunt heeft. In The niggers came over keert de groep zich evengoed tegen Pakistani, linksen en Joden. In het refrein luidt het: “Shoot the niggers, the Pakis too, hang the reds and we’ll gas the jews, and we’ll gas the jews!” Zyklon B, het gas waarmee miljoenen mensen de dood zijn ingejaagd in de gaskamers van het Derde Rijk, wordt door No Remorse aangeprezen. Wat niet wegneemt dat No Remorse in Six million lies de holocaust ontkent. In het nummer Oi Monkey luidt het refrein: “Race war is here, the fight lets just begin, time to hang the niggers, upside fucking dowin like chickens, we can watch you swinging.” Het hele nummer door hoor je apengeluiden. Wie niet past in de Arische visie moet je vergassen, en anders ophangen, zoniet in brand steken. Het titelnummer van de cd Barbecue in Rostock verwijst naar een vluchtelingencentrum in het Duitse Rostock dat in 1992 door buurtbewoners in brand werd gestoken. “Didn’t want their town filled with scum, so they got together and made petrol bombs, the none cold, starry night, they set them filthy Turks alight. There is a barbecue in Rostock, you better come, how do you like your Turks? Do you like them well done? It’s time these Turks got to know, that Deutschlands youth are on patrol, and you can tell the traitors sitting in Bonn, that the fires won’t stop till the Turks are gone.” Na al die ‘goede werken’ wacht ons een nieuw hemelrijk, See You in Valhalla (zie: http://nl.youtube.com/watch?v=bOyQvwueONo).