DICK TORTURE AND THE SELFABUSERS NIET IN RIJKEVORSEL

Valhalla-RijkevorselDe voorbije dagen schreven enkele media over een “Blood and Honour-concert in Rijkevorsel” vorige zaterdag. Dat was evenwel iets te bondig samengevat. De voornaamste groep op de affiche, Kill Baby, Kill! uit Brugge, staat op de affiche van een Blood and Honour-concert op 2 augustus in Polen, en zowel leden van Kill Baby, Kill! als van de eveneens op de affiche staande Short Cropped frequenteren regelmatig dezelfde kroegen als waar je ook Blood and Honour-leden treft. Vandaar dat wij vorige vrijdag Blood and Honour-vrienden morgen in Rijkevorsel titelden (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20080718), maar daarom was het nog geen concert georganiseerd door Blood and Honour zelf. Die komen er wel nog aan: op 11 oktober georganiseerd door Blood and Honour Vlaanderen, en mogelijk is er op 6 september in ons land ook nog een Blood and Honour-concert georganiseerd door de Combat 18-vleugel van Blood and Honour Duitsland. Drie vorige concerten van die Duitse Blood and Honour-tak vonden alleszins in ons land plaats: in Weelde in de Antwerpse Kempen, in Kinrooi in Limburg, en in Hoton in de Ardennen.

Maar terug naar Rijkevorsel. Daar heeft de samen met Kill Baby, Kill! en Short Cropped op de affiche staande Antwerpse punkgroep Dick Torture and The Selfabusers vorige zaterdag niet opgetreden in Club Valhalla (foto). Meer zelfs, meer dan een maand op voorhand heeft de groep hun optreden afgezegd. Wij schreven vorige week al dat met de groep Dick Torture and The Selfabusers niets mis mee is, een formulering die letterlijk overgenomen werd in de media. Maar de groep heeft, blijkt nu, meer dan een maand op voorhand gezegd niet in Rijkevorsel te zullen optreden. Overigens was het optreden hen ook heel anders voorgesteld: het zou doorgaan in het metal/rockcafé El Diabolo terwijl dat café al enige tijd van naam en imago is veranderd, Short Cropped kenden ze niet en de andere aangekondigde groep, een andere dan Kill Baby, Kill!, leek Dick Torture and The Selfabusers eerder een linkse muziekgroep te zijn.

De organisatoren van de ‘Belgian Oi! Night’ in Rijkevorsel hebben niet het fatsoen gehad Dick Torture and The Selfabusers van hun affiche te verwijderen of op een andere manier duidelijk te maken dat de groep niet zou optreden. Bij deze willen wij Dick Torture and The Selfabusers wel zuiveren van elke mogelijke foute connotatie.