OI!-CONCERT VANAVOND IN VAHALLA, RIJKEVORSEL: DIETER SAMOY REAGEERT.

Valhalla-2De Valhalla in Rijkevorsel (foto), waar Blood and Honour Vlaanderen op 7 juni een afterparty wilde organiseren en vanavond een Oi!-concert wordt ingericht met drie groepen waarvan twee een kwalijke reputatie hebben (zie het bericht hieronder), geeft een troosteloze indruk. Er was gisteren geen levende ziel te zien. Geen enkel raam bood een blik naar binnen.Een Vlaamse-Leeuwvlag van het VB, niet van de Vlaamse Gemeenschap, hing lusteloos uit een dakraam. Een vuiniscontainer wachtte op leeggemaakt te worden. De tristesse als van een jaren leegstaand bungalowpark.

Dieter Samoy, frontman van Kill Baby, Kill!, de voornaamste groep op de affiche vanavond, mailde de redactie van deze blog intussen tot tweemaal toe. In de eerste mail argumenteert hij dat de schokkende YouTube-video, op muziek van het Kill Baby, Kill!-nummer Diversity (zie: http://www.youtube.com/watch?v=hEqRK_vDPyM), niet door Kill Baby, Kill! is gemaakt en hen bijgevolg niet kan aangerekend worden. Samoy wijst er ook op dat op elke cd van Kill Baby, Kill! staat dat het in geen geval de bedoeling is om aan te zetten tot haat of geweld tegen welke minderheid dan ook. En Samoy zou “inzake de gebeurtenissen aan de Maalsesteenweg” (= het in coma slaan van een Afrikaan en toetakelen van zijn Vlaamse vriend met rastakapsel, nvdr.) de vechtpartij daar gestopt hebben.

Over dat laatste zal de rechtbank wel oordelen. De formele ontkenning dat de YouTube-video niet van Kill Baby, Kill! is, en het formeel verklaren dat het niet de bedoeling is aan te zetten tot haat of geweld, neemt niet weg dat anderen maar weinig nodig hebben om over de schreef te gaan als ze woorden horen als “Fucking towelhead bastards they come overhere. Gangs of camelfuckers fill our people with fear. (…) Muslims out! Wogs go home, no more pushing us about.” (uit, tja: Muslims out!) of “Some say all men are equal, I can tell you that ain’t right.” (uit: Diversity). De volledige tekst vind je via de link die we hierboven al gaven, want er is natuurlijk nog veel meer zinnenprikkelend op de cd Give back the Oi! to the white working class te vinden. Volgens Samoy is de sleutelzin in Diversity “It ain’t about hating the other races, it’s about loving your own.” Het is daarom zeker dat we in datzelfde nummer zaken horen als “We all know that Niggers are lazy (lui, nvdr.), while greed (hebzucht, nvdr.) reflects the Jew.”? Trots zijn op je eigen gemeenschap kan best maar wordt ranzig als het is door anderen negatief af te schilderen. Overigens is YouTube nogal gevoelig voor nazi-symboliek. Een eenvoudig mailtje vanwege de auteurs van het liedje dat in de video is te horen, en Kill Baby, Kill! was al lang verlost geweest van blijkbaar foute associaties.

Over de cd Give back the Oi! to the white working class zegt Samoy in een tweede mail dat de nummers geschreven zijn net na aanslagen door moslimfundamentalisten in Madrid en Londen. Mocht morgen “een groep doorgedraaide christenen” terreurdaden plegen, mogen ze zeker ook een nummer over hen verwachten. “Hans Van Temsche en zijn walgelijke daad” zijn trouwens onderwerp voor een volgend nummer van Kill Baby, Kill!. Benieuwd of Samoy dan ook alle christenen en alle Vlamingen over dezelfde kam scheert zoals hij met de moslims doet naar aanleiding van aanslagen door de fundamentalisten onder hen. Volgens Samoy zijn de teksten op de jongste Kill Baby, Kill!-cd, A Prophet Returns, “lang niet meer zo provocerend en extreem”. Bij het Fenris-postorderbedrijf van Tim Mudde is men anders wel enthousiast over de “scherpe teksten” op die laatste cd.

Scherp is Samoy alleszins nog voor ‘Surtur’ (zie ook het artikel hierboven). Die is “niet voor niets” geen drummer meer bij Kill Baby, Kill!. Maar het overtuigt niet om Kill Baby, Kill! als een normale, zij het vroeger wat scherpe, muziekgroep voor te stellen, en te spreken over gedachtegangen die “mijlenver” uit elkaar lopen, als Kill Baby, Kill! in Polen een concert geeft voor Blood and Honour en zo meewerkt aan de uitbouw van Blood and Honour daar. Voor Samoy is er echter niets aan de hand. Het is gewoon een concert voor een in een auto-ongeluk overleden man, die nu door vrienden van hem herdacht wordt. En als Samoy gevraagd wordt daarvoor te spelen, en hij tijd heeft, waarom zou hij het niet doen? Samoy zou het voor iedereen doen ”ongeacht welke politieke voorkeur die persoon heeft.” Zoveel onbaatzuchtigheid, het maakt ons sprakeloos. Wedden dat de paus na Pater Damiaan ook nog Dieter Samoy gaat heilig verklaren?