“DON’T PLACE THIS FLYER ON THE INTERNET!!!” BLOOD AND HONOUR-VRIENDEN MORGEN IN RIJKEVORSEL

KBK-Flyer-RijkevorselPolenBij het National Socialist Black Metal-festival dat Blood and Honour Vlaanderen op 7 juni in Lebbeke inrichtte (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20080608) was er sprake van een afterparty die zou doorgaan in de nieuwe ‘Club Valhalla Vlaanderen’. Geen antifascist die die club echter kende, maar intussen is ze gevonden. Morgen is er een concertavond met onder andere Kill Baby, Kill! en Short Cropped, twee beruchte Belgische groepen (foto 1). Kill Baby, Kill! staat op 2 augustus ook op de affiche van een Blood and Honour-concert in Polen (foto 2). 

 

Of de afterparty na Lebbeke, in Club Valhalla Vlaanderen aan de Oostmalsesteenweg in Rijkevorsel, is doorgegaan, is niet bekend. Lebbeke (bij Dendermonde) ligt alleszins niet echt in de buurt van Rijkevorsel (in de Antwerpse Kempen, tussen Hoogstraten en Malle). Blood and Honour Vlaanderen had blijkbaar problemen om een zaal vast te leggen voor zaterdag 7 juni en is allicht daarom uitgeweken naar Lebbeke. Het was pas vrijdagnamiddag 6 juni dat zaal Ons Huis in Lebbeke gehuurd werd, zaal die men op 13 december 2003 ook al eens had kunnen gebruiken voor een Blood and Honour-concert. In Club Valhalla Vlaanderen, voorheen bekend als rock/metalcafé El Diabolo, waren allenzins al optredens van de Blood and Honour-groepen Sense of Pride en Preserve White Aryans, en van de Vlaamse Lion’s Pride en Short Cropped. Morgen zaterdag kan het Blood and Honour-volk een nieuwe poging ondernemen om kennis te maken met Club Valhalla Vlaanderen want dan is er een ‘Belgian Oi! Night’. ‘Oi!’ is een subgenre van punkmuziek, geen neonazi-muziek maar extreemrechts schakelt het in voor haar doeleinden. De eerste groep op de affiche zaterdagavond, Dick Torture and The Selfabusers, is een Antwerpse punkgroep waar niets mis mee is.

Anders is het met Short Cropped. Alhoewel de bandleden uit het Turnhoutse komen zijn ze kind aan huis in het beruchte skinheadcafé De Kastelein in Brugge. Voorjaar 2005 vond daar het tweede concert van Short Cropped plaats, eind 2006 waren ze er het voorprogramma voor een optreden van de Blood and Honour-groep English Rose (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20061230) en op 9 augustus eerstkomend zijn ze er weer. De Kastelein heet intussen Moloko, maar voor het overige is er weinig veranderd. Short Cropped pleit in hun liedteksten voor een blank Vlaanderen en hun naam is verbonden met racistisch geweld. In februari 2004 zorgde de drummer van de groep bij herhaling voor ongeregeldheden in het Turnhoutse jeugdhuis De Wollewei. Als bij toeval liet drie maanden later een groep van extreemrechtse skinheads in Turnhout een spoor van vernieling achter. Dezelfde drummer van Short Cropped werd in mei 2006 in Brugge opgepakt door de politie als een Vlaming met rastakapsel en zijn Afrikaanse vriend in Brugge gemolesteerd werd door bezoekers van De Kastelein (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20060511 en http://www.youtube.com/watch?v=U5WlxMM_YRk).  

Bovenaan de affiche in Rijkevorsel staat Kill Baby, Kill! uit het Brugse. Hun eerste drummer, Dominiek Vandekeere, is een vooraanstaand lid van Blood and Honour Vlaanderen. Hun eerste cd was een gezamenlijke cd met het al genoemde English Rose, waarbij elke groep vijf nummers op de cd kwijt kon. De groep zegt ‘politiek incorrect’ te zijn maar geen enkele band te hebben met welke politieke groep of organisatie ook. Het neemt niet weg dat ze in maart 2007 bijvoorbeeld in Duitsland samen op de affiche stonden met de Blood and Honour-groep Kommando Skin, en op 2 augustus dit jaar aantreden op een concert ingericht door Blood and Honour Polen. Zanger en bassist Dieter Samoy werd eveneens aangehouden voor het zwaar toetakelen van de Vlaming met rastakapsel en zijn Gabonese vriend die het ongeluk hadden zich op een nachtelijk uur in de buurt van De Kastelein te bevinden. “Wij hadden ook liever gehad dat onze zoon op zondag gewoon Chiro-leider was”, zeggen Dieter Samoy’s ouders (zie: http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ref=hv&ArticleID=GK6SFRKR).

Wat Samoy aangewreven wordt, is de consequentie van wat op de splitcd van English Rose en Kill Baby,Kill! Good Night Left Side! staat: “I will put your lights out when you abuse my race”, en “The summer brings us riots (…). Awake smell the coffee man, we just can’t take it no more.” Kill Baby, Kill!-teksten van hun cd Give back the Oi! to the white working class kan je hier nalezen: http://forum.thiazi.net/archive/index.php/t-102697.html. Een video die één van die Kill Baby, Kill!-nummers illustreert, Diversity, is zo mogelijk nog duidelijker: http://www.youtube.com/watch?v=hEqRK_vDPyM. Of ze daar in het anders zo rustige Rijkevorsel behoefte aan hebben, is maar de vraag. Dat men op de flyer voor het concert Don’t place this flyer on the internet!!! heeft geschreven (zie foto 1 onderaan, klik eenmaal op de illustratie voor een grotere afbeelding), geeft aan dat de organisatoren niet gerust zijn dat hun concert bij iedereen in goede aarde zal vallen.

  • Update. Dick Torture and The Selfabusers treedt niet op. Meer zelfs, ze hebben een maand geleden de organisatoren laten weten niet te zullen optreden. Toch verspreiden die affiches als zou Dick Torture er wel optreden, en maken ze ook niet op een andere manier duidelijk dat Dick Torture niet komt. Toen Dick Torture een contract werd aangeboden, en een voorschot is betaald, werd de concertavond overigens helemaal anders voorgesteld.