NSBM-CONCERTGANGERS WORDEN GESCAND OP VERBORGEN OPNAMEAPPARATUUR

metalcrewNS1Blijkbaar hebben sommige journalisten telepathische gaven. Woensdagavond zagen we bij de online edities van Het Laatste Nieuws, De Morgen, De Standaard en Het Nieuwsblad het bericht verschijnen dat het Anti-Fascistisch Front (AFF) meldt dat aanstaande zaterdag in de buurt van Antwerpen Blood and Honour Vlaanderen, onder de naam ‘metalcrewNS’, een National Socialist Metal Band-concert inricht. ‘Revolution 2008’. Dat we dat concert bekendgemaakt hebben klopt (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20080526 en http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20080602). Dat het concert in het Antwerpse zou plaatsvinden, daarvoor hebben wij inderdaad aanwijzingen… maar daarover hebben wij tot vandaag niets bekend gemaakt of gecommuniceerd.

Het is altijd voorzichtig zijn met informatie die vanuit Blood and Honour komt. Het zou niet de eerste keer zijn als ze mensen op een verkeerd been proberen te zetten. Maar ook Gazet van Antwerpen heeft blijkbaar bronnen die wijzen op een samenkomst in het Antwerpse, en de krant preciseerde gisteren zelfs dat de neonazi’s zaterdag om 18 uur afgesproken zijn aan de Franklin Rooseveltplaats in Antwerpen. Voor een goed begrip: het is slechts het meeting point, het punt van waaruit wie met het openbaar vervoer naar Antwerpen komt stipt om 18 uur naar de concertzaal wordt gebracht. De Franklin Rooseveltplaats ligt op vijf minuten wandelen van het Centraal Station, en is een eind- en vertrekstation voor de streekbussen van De Lijn. Blood and Honour zou overigens ter hoogte van café Victoria verzamelen (foto 2), gewoon omdat dat café het dichtst bij de Leien ligt vanwaar gemakkelijk naar het Noorden en elders rond Antwerpen kan gereden worden. Daarnaast is er nog een tweede meetingpoint, voor wie met de auto komt – en dat is nog altijd de grote meerderheid.

Nieuw is dat na het concert (foto 1) niet iedereen meteen huiswaarts keert, maar een afterparty is voorzien. Men belooft er de in Blood and Honour-kringen populaire RAC-muziek te draaien, nog meer National Socialist Black Metal-muziek, en nationaalsocialistische hardcore (zie: http://nl.youtube.com/watch?v=MsmkmunMPRk en http://nl.youtube.com/watch?v=lMhW6VAteJ8&feature=related). Was het bij de jongste Blood and Honour-concerten verboden foto’s te maken, enkel de organisatoren mochten dat, na de Koppen-reportage over Bellegem, Mechelen en Wolfsdonk (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20080502) wordt de controle op verboden opnameapparatuur nog opgevoerd. De concertgangers morgen zullen gescand worden op verborgen camera’s. Wat ook al niet toegelaten zal worden op dit door de traditionele tak van Blood and Honour ondersteunde concert, zijn T-shirts van de concurrentie: van de Combat 18-tak van Blood and Honour. Niet elke neonazi wordt als een goede neonazi beschouwd.

Groen! vraagt intussen Antwerps burgemeester Patrick Janssens om proactief op te treden en de samenkomst te verhinderen (zie: http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/302111/2008/06/05/Groen-wil-Blood-Honour-actie-proactief-verbieden.dhtml). Wij denken dat het concert niet in Antwerpen zelf zal plaatsvinden, maar dat betekent nog niet dat de Antwerpse politie niet een en ander ‘administratief’ kan doen waar dat herrenvolk op Antwerps grondgebied samenkomt.