GOED EN SLECHT NIEUWS VOOR HET AANGEKONDIGDE NSMB-FESTIVAL OP 7 JUNI

AbsurdbrigademVoor het National Socialist Metal Band-concert dat Blood and Honour Vlaanderen, weliswaar onder een schuilnaam, aanstaande zaterdag 7 juni wil inrichten (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20080526) is er goed en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat er tot in Zweden belangstelling is voor het concert; het slechte nieuws is dat op dezelfde dag in Nederland een concert is waar de Nederlandse neonazi’s storm voor lopen.

Op het discussieforum van het voor ‘identiteit, cultuur en traditie’ opkomende Zweedse Nordisk verscheen een paar dagen geleden een oproep om naar Vlaanderen af te zakken voor het optreden van Absurd (foto 1) en Der Sturmer. Op 7 juni, ergens in Vlaanderen. Ene ‘Lord Demon’ zocht medepassagiers om vanuit Göteborg met zijn auto naar Vlaanderen te rijden. De te delen kostprijs werd geschat op 440 euro voor de benzine en 92,5 euro voor de overzet met een boot. Intussen is de oproep van het discussieforum verdwenen. Allicht zijn inmiddels voldoende medepassagiers gevonden. Op Nordisk zijn volop verwijzingen naar het nationaalsocialisme te vinden, de aard van het optreden op 7 juni kan dus niet de reden zijn dat de oproep intussen gedeleted is.

Het slechte nieuws voor Blood and Honour Vlaanderen is dat uitgerekend diezelfde 7 juni in Nederland een festival is gepland met de legendarische extreemrechtse Nederlandse muziekgroep Brigade M (foto 2), genoemd naar Anton Mussert – oprichter van de Nationaal Socialistische Beweging in Nederland (NSB), en verder nog andere groepen van hetzelfde kaliber: Standrecht, De Ruyter Korps en Strijdlust. Ook al zijn er niet zo vaak in deze contreien optredens van Absurd en Der Sturmer, nogal wat Nederlandse neonazi’s geven de voorkeur aan het concert in eigen land. Ah ja, Eigen Volk Eerst! De opbrengst van dit concert is voor de organisatie Wij-Wij-Wij, een binnenlands alternatief voor organisaties die hulp bieden aan ontwikkelingslanden in Afrika en elders.

Voor alle duidelijkheid overigens: wij hebben geen enkel probleem met Black Metal-muziek. Het National Socialist is er teveel aan bij National Socialist Black Metal. Zo mailen ons ook ware Black Metal-liefhebbers. Groen!-kamerlid Meyrem Almaci heeft vorige week niet alleen minister van Justitie Jo Vandeurzen geïnterpelleerd (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20080528), twee dagen later voelde ze ook minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael aan de tand. De ministers kunnen alvast niet zeggen dat ze niet tijdig verwittigd zijn van wat aanstaande zaterdag te gebeuren staat.