POLITIE CONTROLEERDE IDENTITEIT BIJ BLOOD AND HONOUR-BIJEENKOMST IN LIMBURG. NIET IN WEST-VLAANDEREN. MINDER VOLK DAN BIJ VORIGE BLOOD AND HONOUR-BIJEENKOMSTEN


Bellegem
Geupdated artikel. De twee Blood and Honour Vlaanderen-bijeenkomsten gisteren brachten respectievelijk een veertigtal en een driehonderdtal mensen op de been. Beide groepen hebben al betere dagen gehad. In Limburg controleerde de politie de identiteit van de meeste Blood and Honour’ers, in West-Vlaanderen niet.

Omstreeks 14 uur verzamelden gisteren enkele tientallen Combat 18/Blood and Honour’ers aan hun verzamelpunt: de parking bij het station van Neerpelt. Een veertigtal, een zestigtal volgens anderen. Wat opviel was de jonge leeftijd van de meesten, in tegenstelling tot wat door de traditionele Blood and Honour Vlaanderen bijeengebracht werd. Aan de militaire begraafplaats in Lommel stond een politiemacht klaar met een waterkanon. De Blood and Honour-meute reed naar de begraafplaats maar stopte er niet. Ze week uit naar Overpelt waar de Combat 18-tak van Blood and Honour Vlaanderen, onder het mom van een Mechelse voetbalsupportersclub te zijn, een zaaltje had gehuurd in het verblijfscentrum ’t Pelterke (zie: http://users.belgacom.net/gc531578/index.htm).

Anders dan andere keren werd de identiteit van meerdere Blood and Honour’ers gecontroleerd, en werden wagens doorzocht naar wapens en drugs (foto 1, klik eenmaal op de foto’s voor een grotere versie). Afbeeldingen van Adolf Hitler werden in beslag genomen. De Blood and Honour’ers waren niet opgezet met de persbelangstelling, onder wie een verslaggever voor Yelloman (zie: http://yelloman1.blogspot.com) en deze blog…Toen de Blood and Honour’ers begonnen de ramen van het gehuurde lokaal af te plakken, werden ze door de politie verplicht die ramen terug vrij te maken. De Blood and Honour’ers togen dan maar naar een lokaal zonder vensters. Blijkbaar kon wat ze deden geen zonlicht verdragen, en zeker geen nieuwsgierige blikken. Een man die met zijn kroost in de speeltuin van ’t Pelterke was ging even binnen in ’t zaaltje waar de Blood and Honour’ers bijeenkwamen, en zag dat de zaal vol hakenkruisen hing. De politie deed geen vaststellingen binnen, in de zaal. Rond 20 uur was de bijeenkomst gedaan en vertrokken de deelnemers in verspreide slagorde naar huis.

In de vooravond werd intussen verzameld aan het meetingpoint van de traditionele tak van Blood and Honour Vlaanderen. In De Pinte, bij Gent. Van daaruit ging het voor het aangekondigde ‘Return to Glory’-concert naar Café Au Chevalier in Bellegem, deelgemeente van Kortrijk. De zaal was gehuurd voor een ‘vrijgezellenfeest’. Vrijdagavond en gisterenmorgen was hetzelfde Texaco-tankstation in De Pinte ook al plaats van afspraak om respectievelijk naar het miniconcert voor de aangekomen buitenlandse neonazi’s en de SS-herdenking te gaan. Vrijdagavond brachten Sense of Pride en P.W.A. elk één set om de aanwezige Engelse, Duitse, Zwitserse en Nederlandse Blood and Honour’ers op te warmen. Ook één van de security-mensen van Blood and Honour Vlaanderen sprong op het podium om samen met P.W.A. van jetje te geven (foto 2).

Zaterdagmiddag begon dan de ‘Memorial for fallen Heroes’, met een dikke honderd aanwezigen. Na een video die hulde bracht aan de gesneuvelde Waffen SS-soldaten sprak de Nederlandse lookalike van Adolf Hitler, Stefan Wijkamp. Meer dan een uur lang getuigde hij van zijn bewondering voor Adolf Hitler. Stephen ‘Swiney’ Swinfen (Blood and Honour Engeland) deed vervolgens een oproep aan de jeugd “verdeeld in diverse subculturen om zich te verenigen en een front te vormen tegen de multiculturele ziekte”. Een Nederlandse spreker, ene Stuart, moedigde tenslotte verzet aan “tegen de Joodse manipulatie van onze democratie.” “De overwinning van het Nationaal Socialisme over de democratie is de enige manier van overleving voor de Europese volkeren”, wist hij nog. Na een videomontage over Blood and Honour Vlaanderen sprak tenslotte nog iemand van Blood and Honour Zwitserland die het straatbeeld ten tijde van het Derde Rijk vergeleek met hedendaags straatbeeld in de zogenaamde gettowijken.

Een driehonderdtal mensen vulden ’s avonds de zaal van Café Au Chevalier voor een ingekort ‘Return to Glory’-concert. Om 21.30 uur ging het Duitse Sense of Pride van start. Een uur later was het de beurt aan P.W.A. uit Estland. Om 22.30 betrad tenslotte het Duitse Fight Tonight het podium (foto 3), die de zaal omtoverde in een “woeste pogo”. De politie bleef de hele tijd discreet in de buurt, beperkte zich als naar gewoonte tot het zien of het buiten rustig bleef.

  • Morgen: een exclusieve blik in de woonst van een Blood and Honour’er.