COMBAT 18 VERZAMELT IN NEERPELT (LIMBURG). ANDERMAAL CONCERT VAN OIDOXIE? TRADITIONELE BLOOD AND HONOUR VLAANDEREN VERZAMELT IN HET GENTSE.

BH-19 april 2008oidoxiestraftatDe meeting points van Blood and Honour Vlaanderen vandaag zijn bekend: de Combat 18-versie verzamelt om 14 uur aan de parking aan het station van Neerpelt. De tradtionele Blood and Honour Vlaanderen-groep verzamelt vanmorgen en in de vooravond aan een tankstation in het Gentse.Anders dan bij de traditionele broertjes doen ze er bij Combat 18 niet geheimzinnig over. Hun meeting point staat sinds gisterenavond op hun website.

Waar vervolgens naartoe gereden wordt, is niet bekendgemaakt. Lommel ligt alleszins vlakbij (zie: http://maps.google.be/maps?sourceid=navclient&hl=nl&ie=UTF-8&rls=GGLG,GGLG:2005-31,GGLG:nl&q=Neerpelt,+Belgi%C3%AB&um=1&sa=X&oi=geocode_result&resnum=1&ct=title). Over de invulling van de “ballad evening” wordt ook niets gezegd, maar de fans van Oidoxie worden alvast op de website van hun groep aangemaand naar de Adolf Hitler-herdenking van Blood and Honour Vlaanderen te gaan. Het is bekend dat Oidoxie dicht bij Combat 18 staat, en de groep al tweemaal optrad bij door Combat 18 in ons land georganiseerde concerten: Weelde (zie: (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20061015 en http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20061018) en Hoton (zie: http://aff.skynetblogs.be/post/5672196/opnieuw-duits-blood-and-honourconcert-in-ons). 

Oidoxie is in 1995 opgericht. Hun cd Schwarze Zukunft uit 1998 (foto 2) staat in Duitsland op de indiceringslijst, wat inhoudt dat deze cd niet openlijk aangeprezen en verkocht mag worden, er geen reclame voor mag gemaakt worden, en de cd al helemaal niet aan minderjarigen mag verkocht worden. De cd kwam op die indiceringslijst terecht wegens volksopruiing en gebruik van verboden symboliek. Oidoxie werd hiervoor veroordeeld tot een geldboete. Andere cd’s van Oidoxie hebben titels als Treue und Ehre, naar de SS-slogan “Meine Ehre heisst Treue”, en Terrormachine. In haar bijdrage aan de compilatie cd Tribute To Lunikoff  betuigt de groep haar eer aan Rudolf Hess, plaatsvervanger en vertrouweling van Adolf Hitler. Leden van de groep dragen trouwens tatoeages van Rudolf Hess, naast van Combat 18. Ook de jongste cd van Oidoxie, de vorig jaar verschenen Straftat – Hail C18 (foto 3), staat op de Duitse indiceringslijst. Aangebrande muziek dus, die men dan maar in ons land komt spelen.

De traditionele Blood and Honour Vlaanderen-groep verzamelt vanmorgen en in de vooravond aan het Texaco-station op de E17 richting Kortrijk, even voorbij De Pinte. Alhoewel er twee verschillende gsm-nummers op de affiches van de ‘Memorial for fallen Heroes’ en het ‘Return to Glory’-concert staan, en er sprake was van "een bevriende organisatie" die het concert zou inrichten, was het dezelfde vriendelijke stem die bellers te woord stond. Bij Combat 18 nam een meisje met Nederlands accent de telefoon op. Ook gisterenavond was er aan het Texaco-tankstation even voorbij De Pinte een verhoogde aanwezigheid van Blood and Honour’ers.