DE VROLIJKE VRIENDEN VAN BLOOD AND HONOUR VLAANDEREN

BH-19 april 2008bBH-19 april 2008BH-19 aprilcBij Blood and Honour Vlaanderen, zowel de traditionele Blood and Honour Vlaanderen-groep die haar activiteiten herneemt als de Combat 18-tak die nu ook uitpakt met de naam Blood and Honour Vlaanderen, is het radiostilte over de Hitler-herdenkingen die beide groepen op 19 april elk apart in ons land plannen (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20080328). Onder het motto ‘De vijand leest mee’ – zoals ene Thomas_White_Warrior op 15 maart schreef: “We weten dat de AFF mee kijkt.” – wordt zo weinig als mogelijk gecommuniceerd via de respectievelijke discussiefora.

Wehrwulf28 plaatste pas zaterdag 29 februari, daags na de publicatie van de affiches op deze AFF-blog, de affiches van de Hitler-herdenking en het Return to Glory-concert op 19 april op het forum van de traditionele Blood and Honour-beweging (foto 1: de affiche voor de Hitler-herdenking). Helaas voor Wehrwulf28 hebben wij nog andere bronnen dan het Blood and Honour-forum om ons te informeren. Wehrwulf28 plaatste zijn affiches overigens niet op de Nederlandstalige pagina’s van dat forum, daar is nog altijd niet gerept over 19 april. De affiches werden door Wehrwulf28 gepost op de internationale ‘Concert & Events’-pagina’s van het Blood and Honour-forum. Prompt kreeg Wehrwulf28 vanuit Zwitserland de vraag wat dít dan wel is, met daarbij de affiche voor 19 april van de concurrentie van Combat 18 die nu ook onder de naam van Blood and Honour Vlaanderen opereert (foto 2). Dat ze dit vanuit de Blood and Honour-afdeling in Zwitserland niet goed kunnen volgen, verbaast niet. Wehrwulf28 verzuimde publiek een woordje uitleg te geven. De vraag vanwege Blood and Honour Zwitserland werd vlug van het Blood and Honour-forum verwijderd. Intussen hebben de Zwitsers over de herdenking en het concert van het traditionele Blood and Honour Vlaanderen laten weten: “It will be great. 88.” Dat blijft wél op het forum staan.

Bij de concurrentie van Combat 18 hebben ze ook een forum, en daar verzekert men de bezoeker dat hun Hitler-herdenking “een waardige herdenking zal worden”. Wanneer de West-Vlaming ‘Sunray’ schrijft dat hij omwille van zijn moeder, zijn school, enzomeer niet naar de Hitler-herdenking kan gaan, en vraagt of iemand hem foto’s naar zijn gsm kan doorsturen, krijgt hij als antwoord dat het op de Hitler-herdenking niet toegelaten is foto’s of filmpjes te maken. “Dit om begrijpelijke redenen.” Rotterdammer ‘Patje_1982’ geeft Sunray de raad tegen zijn moeder te zeggen dat hij gewoon met vrienden wat gaat doen. “Naar een pretpark of zo, (…) maak je moeder gewoon wat wijs.” Al dan niet uit eigen ervaring voegt ‘Dutch_NationalSocialist’ uit het Nederlandse Noord-Brabant eraan toe: “Kom thuis ook vooral niet aan met het verhaal dat er op die datum iets te doen is, want dan zullen ze het door hebben en kun je thuis blijven. Dus ouders niet inlichten, gewoon met vrienden weg.” Als Sunray dat niet ziet zitten en nog eens probeert of niemand voor hem foto’s kan maken, antwoordt Dutch_NationalSocialist: “Waarschijnlijk zal de persoon die een foto maakt met gebroken camera buiten gegooid worden. Het is niet anders.”

Intussen wordt ook vanuit Duitsland gemobiliseerd voor deze Hitler-herdenking, getuige affiche 3 (klik eenmaal op de foto voor een grotere afbeelding). De Duitse Combat 18-tak van Blood and Honour kent trouwens de weg naar ons land. Op 8 maart dit jaar organiseerden ze hier nog een concert (zie: http://aff.skynetblogs.be/post/5672196/opnieuw-duits-blood-and-honourconcert-in-ons). Dat concert ging toen door in een gehucht in de Ardennen, in de omgeving van Marche-en-Famenne. Waar de Hitler-herdenking van de Combat 18-versie van Blood and Honour Vlaanderen op 19 april zal doorgaan is nog niet bekend. Wél is al bekend dat het afspreekpunt, van waaruit je doorgestuurd wordt naar de zaal waar de Hitler-herdenking plaatsvindt, niet bereikbaar is met het openbaar vervoer. Onze vriend Sunray, die uiteindelijk dan toch naar de Hitler-herdenking zou gaan maar slechts 15 jaar oud is, volgende week 16, wacht dus een volgende moeilijkheid om naar de Hitler-herdenking te gaan.

  • Vrijdag of één van de volgende dagen op deze blog: het eerste van twee artikels over de muziekgroepen op het Return to Glory-concert op 19 april.