TWEE BLOOD AND HONOUR VLAANDEREN-GROEPEN HERDENKEN GEBOORTEDAG HITLER MET EERBETOON EN CONCERT

BH-19 april 2008bBH-19-april-2008aBH-19 april 2008Terwijl de wereld zich vergaapt aan Fitna proberen een paar neonazi’s zich terug een plaatsje te veroveren in het wereldnieuws. Zaterdag 19 april, daags voor de verjaardag van Hitlers geboorte, organiseert Blood and Honour Vlaanderen een Hitler-herdenking gevolgd door een concert. Hiernaast de affiches die erover in omloop zijn  (klik eenmaal op de affiches voor een grotere afbeelding).

Voor bezoekers van deze blog is het volgend Blood and Honour-concert in ons land niet helemaal een verrassing. Tien dagen geleden schreven we al dat de geplande ‘heldenhuldiging’, gevolgd door een nieuw neonazi-concert, op 15 maart inderdaad niet is doorgegaan, maar volgens een Brits Blood and Honour-forum op 19 april in Vlaanderen een nieuw concert is gepland (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20080317). Stefan Wijkamp, de Nederlandse lookalike van Adolf Hitler die één van de sprekers was op de ‘heldenhuldiging’ vorig jaar op de militaire begraafplaats in Lommel (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20070405), komt opnieuw spreken op een Adolf Hitler-herdenking in ons land. Op die van de traditionele Blood and Honour Vlaanderen (affiches 1 en 2).

Want op 19 april is er nog een tweede Adolf Hitler-herdenking, ook al georganiseerd door Blood and Honour Vlaanderen (affiche 3). Verwarrend? Achter die tweede herdenking zit de Vlaamse tak van Combat 18, die nu ook uitpakt met de naam Blood and Honour Vlaanderen. Het is de terugkeer van de twee Blood and Honour-groepen in Vlaanderen: de traditionele Blood and Honour Vlaanderen die aangekondigd had haar activiteiten tijdelijk stop te zetten (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20080206) en de Combat 18-tak die na een politieinval in november haar webactiviteiten heeft moeten stopzetten (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20080127) maar nu terug is met een eigen website onder de naam van de dood, of minstens toch kreupel, gewaande concurrentie. 

Het laat zich aanzien dat nog een hartig woordje zal gepraat worden tussen die twee om de naam Blood and Honour Vlaanderen rivaliserende groepen.