BLOOD AND HONOUR VLAANDEREN BEVESTIGT STOPZETTEN EIGEN ACTIVITEITEN, ROEPT OP NAAR ANDERE ACTIVITEITEN TE GAAN ZOALS DE NSV-BETOGING IN GENT

12aug1DMUG3Na ons bericht dat Blood and Honour Vlaanderen zegt haar activiteiten tijdelijk op te schorten, en alvast de eerste jaarhelft niets meer te organiseren (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20080206), belde De Morgen rond om een reactie. Experts in extremisme reageren voorzichtig op stopzetting activiteiten Blood and Honour Vlaanderen kopte de krant zaterdag (foto 2, klik op de foto voor een grotere afbeelding). Terecht. Alhoewel wij formeel waren over het bericht van Blood and Honour Vlaanderen, en het bericht ernstig namen, maanden wij ook aan tot voorzichtigheid. “Een gewonnen veldslag is nog geen gewonnen oorlog”, schreven we in ons eerste bericht over het tijdelijk stopzetten van de Blood and Honour Vlaanderen-activiteiten. “Al blijft wantrouwen en waakzaamheid gepast, als er goed nieuws is, zeggen we het ook!”, luidde het in een daaropvolgend bericht (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20080208). Intussen heeft Blood and Honour Vlaanderen het stopzetten van haar activiteiten bevestigd. Natuurlijk niet zonder de nodige scheldpartijen naar het AFF.

In een nieuw item op het forum voor Blood and Honour-leden zegt Blood and Honour Vlaanderen-kopstuk Wehrwulf28: “Na de mededeling dat we onze activiteiten tijdelijk stopzetten, kregen we vele mails van mensen die met vragen zaten. Echter kan ik deze op dit moment nog niet beantwoorden. Wat ik wel kan zeggen is dat er in de verzinselen van het AFF en verwanten geen waarheid ligt!” Volgens Wehrwulf28 zou het niet waar zijn dat Blood and Honour Vlaanderen tegenwoordig slecht ligt bij buitenlandse Blood and Honour-‘divisies’ wegens de archislechte organisatie van het laatste concert in Wolfsdonk, zou het niet waar zijn dat de benefietavond in Schoten een debacle was, dat er daar “Heil Hitler” en “Juden Raus” zou gescandeerd zijn… Het is nu wachten op de ontkenning dat de foto’s van siegheilende Blood and Honour’ers op de website van Blood and Honour Vlaanderen van het concert in Hever/Boortmeerbeek (foto 1, 12 augustus 2006) en een kleiner concert ergens in Nederland (foto 3, 27 januari 2007) geplaatst zijn door Blood and Honour Vlaanderen zelf.

Wehrwulf28 meent gelezen te hebben dat er onderlinge conflicten zijn bij Blood and Honour Vlaanderen, maar wij hebben uitdrukkelijk geschreven daar geen aanwijzingen voor te hebben. Wehrwulf28 bevestigt dat Surtur bezig is met andere projecten dan Blood and Honour Vlaanderen. Hij blijft echter “een vertrouwenspersoon en vriend van de beweging”. Wie deze Brugse neonazi ergens ziet opduiken, is meteen gewaarschuwd. Wehrwulf28 besluit: “Voor zij die vrezen dat dit het einde is, kan ik enkel het volgende zeggen: soms moet je verdwijnen om sterker terug te komen!” Bonehead, uit Deinze, voor wie de benefietavond in Schoten zijn eerste echte kennismaking was met Blood and Honour Vlaanderen, betreurt de gang van zaken. “Toch kan ik moeilijk onder stoelen of banken steken dat ik ontgoocheld ben en hoop dan inderdaad ook dat we sterker zullen terugkomen.” Hij denkt echter “toch te mogen menen dat een terugkeer van B&H-Vlaanderen lang op zich zal wachten.” De al genoemde Surtur vraagt Bonehead het bericht van Wehrwulf28 nog eens goed te lezen en voegt eraan toe: “Verder hoeft men ook niet het hoe en waarom te begrijpen, het is een voldongen feit, deal with it. En zoals Wehrwulf zegt: het leven begint en eindigt niet met B&H, legio mogelijkheden genoeg om actief te zijn.”

Wehrwulf28 schreef inderdaad: “Het tijdelijk stopzetten van de B&H Vlaanderen activiteiten betekend (sic) niet dat we van de straat verdwijnen! Integendeel! Er zijn voldoende activiteiten geplant (sic) door andere rechtse groeperingen waaraan men kan deelnemen. Ik hoop jullie bv allen te zien op de NSV betoging.” En dat terwijl de NSV zegt voor haar betoging in Gent op 6 maart eerstkomend “enkel diegenen” uit te nodigen “die op een waardige manier uiting kunnen geven aan hun radicalisme” (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20080210). Het is een schande!