REACTIES OP HET TIJDELIJK STOPZETTEN VAN BLOOD AND HONOUR VLAANDEREN-ACTIVITEITEN


BH-Vremde
BH-LierHet bericht op deze weblog over het tijdelijk opschorten van de activiteiten van Blood and Honour Vlaanderen, haalde gisteren uitgebreid
De Morgen en kort Het Laatste Nieuws en De Nieuwe Gazet. Ook op de on line edities van die kranten verscheen het bericht, zoals ook op de on line versies van Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. Bij De Morgen en Het Laatste Nieuws konden bezoekers ook reageren op het bericht. Het leverde niet veel reacties op omdat het bericht vrij vlug verdween naar een volgende bladzijde gezien de stortvloed van ander binnenlands nieuws. Maar het waren wel plezante reacties op de aankondiging de Blood and Honour-activiteiten tijdelijk stop te zetten.

“Daar zal niemand om treuren!”, schrijft iemand uit Kapellen. “Eindelijk!”, is de korte maar krachtige reactie van iemand uit Aarschot. Zijn gemeente heeft dan ook al tweemaal een Blood and Honour-concert moeten verduren. Blood and Honour zegt (enkel) de eerste jaarhelft haar activiteiten op te schorten. “Ze zullen toch niet beginnen nadenken zijn zeker over hun activiteiten’? Hopelijk schorten ze het voor de rest van 2008 ook op”, klinkt het vanuit Stabroek. “Ze moeten zich waarschijnlijk nu eerst volledig concentreren op het afmaken van hun lagere schoolstudies”, schreef iemand anders.

Er waren nog andere reacties in dezelfde zin, en slechts twee negatieve reacties. “Teveel aandacht voor vijf idioten en een paardekop”, vindt iemand uit Brugge. En vanuit Mechelen luidt het: “Ik wist niet eens dat er überhaupt activiteiten waren geweest van een Blood and Honour in Vlaanderen. Het maakt dus geen verschil uit of ze die al dan niet staken.” De man heeft dan wel een mening, maar geen kennis van zaken. In het buitenland toen er Blood and Honour-concerten waren in Vremde/Boechout (4 maart 2006, foto 2 – voorafgegaan door een ‘heldenhuldiging’ in Lommel, foto 1), Hever/Boortmeerbeek (12 augustus 2006), Wolfsdonk/Aarschot (9 september 2006), Weelde/Ravels (14 oktober 2006), Mechelen (10 maart 2007 – alweer voorafgegaan door een ‘heldenhuldiging’ in Lommel) en opnieuw Wolfsdonk/Aarschot (27 oktober 2007)? En dan spreken we nog niet over de kleinere concerten (zoals in Lier – 14 juli 2007, foto 3).

Concerten en ‘heldenhuldigingen’ die telkens gelukkig onder de aandacht gebracht werden door zowel de schrijvende pers als radio en televisie. Van enkele honderden over een achthonderd tot eenmaal tweeduizend neonazi’s in ons land. Alsof wij daar behoefte aan hebben?! Meestal dan nog plezier gevend aan vooral buitenlandse neonazi’s die dankzij Blood and Honour Vlaanderen concerten kregen waar ze in hun eigen land meestal niet voor terecht kunnen.