HET DEBACLE VAN SCHOTEN

BH-Vrolijke vriendenOp zoek naar de redenen waarom Blood and Honour Vlaanderen de eerste helft van dit jaar geen activiteiten meer zou organiseren (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20080206) moeten we ook even terugkijken naar hun laatste ‘concert’, het benefietoptreden dat ze in Schoten organiseerden zaterdag 26 januari.

De Duitse groepen Sense of Pride en Hate Soldiers die er zouden optreden (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20080125) hebben er niet gespeeld. Noodgedwongen moest men zich dan maar beperken tot ‘plaatjes draaien’. De opkomst zou ook minder geweest zijn dan we uit een Belga-bericht begrepen hadden. Volgens politiediensten zouden er geen 160 maar hooguit een 80-tal mensen geweest zijn. Wat al dichter in de buurt ligt van de 50 à 60 personen die een infiltrant zag (zie: http://yelloman1.blogspot.com/2008/01/blood-honour-in-schoten.html). Het was dus niet zo’n succes, en dat de aangekondigde Duitse groepen niet kwamen optreden moet ongetwijfeld stéken. Nog een gevolg van de reputatie van Blood and Honour Vlaanderen in het internationale Blood and Honour-milieu na de archislechte organisatie van het laatste concert in Wolfsdonk?

Het blijft intussen wel jammer dat de politiediensten niet in de zaal zijn gaan kijken. De zaal was gehuurd onder een vals voorwendsel. Er zou een familiefeest plaatsvinden (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20080126), en dan verwacht je toch niet meteen een bijeenkomst van neonazi’s. Alvast een reden om dan binnen te gaan kijken of er niet nog meer is dat men niet verwacht op een familiefeest (siegheilen, “Juden Raus” roepen…), maar de Staatsveiligheid vond het niet opportuun dat de burgemeester of de Schotense politie zich ter plaatse gingen vergewissen van wat er gebeurde. Ook de verhuurster van de zaal werd afgeraden haar eigen zaal binnen te gaan.

We moeten dan toch gaan geloven dat voor Blood and Honour’ers andere wetten gelden dan voor andere burgers (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20080128). Maar zelfs dan nog lukt het voor Blood and Honour Vlaanderen niet om zich uit te bouwen zoals ze wel zouden willen. ‘Surtur’, een 28-jarige Blood and Honour’er uit West-Vlaanderen en één van de actiefste Blood and Honour’ers, liet twee dagen na het debacle in Schoten weten geen verantwoordelijkheden meer op te nemen binnen Blood and Honour Vlaanderen. Twee weken later postte ‘Wehrwulf28’ / ‘Krikke28’, hét kopstuk van Blood and Honour Vlaanderen, het bericht dat de activiteiten van Blood and Honour Vlaanderen tijdelijk opgeschort zijn, er alvast de eerste jaarhelft van 2008 geen activiteiten meer georganiseerd worden door Blood and Honour Vlaanderen. Al blijft wantrouwen en waakzaamheid gepast, als er goed nieuws is, zeggen we het ook!