OCCASIONEEL (STRAAT)GEWELD VOOR DE RECHTER


Markies-De-SadeWe hadden het er enkele dagen geleden al over; als de extreem-rechtse studentenvereniging annex knokploeg NSV ‘en bloc’ de straat opgaat is het geheid hommeles. Zo ook op 8 maart van vorig jaar toen de NSV’ers hun jaarlijkse betoging hielden. Die twijfelachtige eer viel toen Antwerpen te beurt.

Na afloop van de al woelig verlopen betoging sloegen een aantal deelnemers aan de NSV-betoging een café kort en klein waar alle meningen – niet enkel de NSV-praat – getolereerd werd. De uitbater en diens vriendin raakten daarbij gewond. Zij eisen een schadevergoeding van 4.000 €. Na afloop van de sloop- en vechtpartij arresteerde de politie liefst 60 personen. Vijf daarvan werden effectief vervolgd.

Op deze blog kan u een omstandig relaas lezen van de weinig verheffende  ‘gebeurtenissen’ van toen: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20070310

Het Antwerpse parket vroeg eergisteren de veroordeling van vier van de vijf betichten. Zij ontkennen echter de feiten en vragen allen de vrijspraak. De vier riskeren 10 maanden en een boete van 550 €. Uitspraak op 11 februari, ongeveer een maand voor de eerstkomende NSV-betoging (in Gent) en de bijbehorende evocaties van ‘occasioneel straatgeweld’. Sinds Bruno Valkeniers, VB-parlementslid en kandidaat-partijvoorzitter, verklaard heeft dat men zich daarvoor eigenlijk niet moet schamen, staat de deur wagenwijd open voor nieuwe justitiële avonturen!