VB recycleert anti-moskeelied

CDhoes-moskeeHet VB slaagt er maar niet in een sprankel originaliteit te vertonen. Jarenlang al maakt het VB gebruikt van materiaal van het Front National van Jean-Marie Le Pen in een poging om gevat uit de hoek te komen. De cartoons van FN-huistekenaar Konk, al dan niet voorzien van een eigen tekst; de FN-affiche ‘Ouvrez les yeux!’ die de VB-affiche ‘Open uw ogen’ werd; een FN-affiche met een foto van een brandend voertuig in de Franse ‘banlieus’ die op een VB-affiche voorgesteld wordt als een foto van een brandend voertuig ‘bij ons’… Voor het anti-moskeelied dat het VB dit weekend op haar partijfeest, en vanaf maandag in haar partijsecretariaten, te koop aanbiedt (foto 1), stond een gelijkaardig Nederlands lied model.

Het VB voert in Antwerpen al enige tijd campagne tegen moskeeën, een kleine maand geleden nog in Antwerpen-Noord (zie:
http://aff.skynetblogs.be/post/5194935/de-eenzame-strijd-van-het-vb). In de Nederlandse pers verklaarde Philip Dewinter vorige week dat “westerse verworvenheden als vrijheid van godsdienst, van vergadering en noem maar op” hem “te dierbaar” zijn om daarmee moslims uit het land te weren of de Koran te verbieden (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20071203), voor zijn achterban in de Antwerpse Seefhoek, in Deurne en elders bezigt Dewinter een andere taal. Op de cd die het VB nu te koop aanbiedt voor amper 5 euro luidt het:

“Oh nee, alweer een moskee,
ze staan echt overal, van ’t stad tot aan de zee.
Oh nee, alweer een moskee.
Trop is teveel, dus zeg ik nee!

Politiek correct, anti-racist, multicultureel.
Het wordt me allemaal veel teveel.
Minaret en islamgebed voor Mohammed,
Vlaanderenland is toch geen islamland!

(…) Allez, alweer een moskee.
Voor Ahmed, Ali, Mohammed.
O jee, nog een moskee,
islam, koran, ik doe niet meer mee!

Mijn koekestad, mijn Vlaamse stad, wordt
veel te snel Antwerpistan, met sjaria en djellabah.
Alles halal en altijd ramadan.
De kathedraal, Brabo en Het Steen, Antwerpen
met een A, da’s toch beter dan ‘Inch Allah’! (…)”

Maar – we hadden niet anders verwacht – origineel zijn ze bij het VB niet. In Nederland pakte ene ‘charmezanger’ Armando Monsanto een paar jaar geleden al uit met Oh jee, alweer een moskee. Het verschil met de Oh nee, alweer een moskee van het VB is niet bijzonder groot. Armando Monsanto stond als tweede op de lijst van Nieuw Rechts bij de gemeenteraadsverkiezingen op 7 maart 2006 in Rotterdam, maar geraakte niet verkozen. Net zo min als lijstaanvoerder Michiel Smit (zie: http://aff.skynetblogs.be/post/3154808/michiel-smit-niet-meer-verkozen). Michiel Smit, boezemvriend van Rob Verreycken, probeerde op 22 november datzelfde jaar nog zijn geluk bij gemeenteraadsverkiezingen in Lansingerland, in de provincie Zuid-Holland. Daar werd hij nog wel verkozen, maar de aan lagere wal verzeilde Michiel Smit is er intussen alweer gemeenteraadslid af (zie: http://www.rijnmond.nl/Homepage/Nieuws?view=/News%2FDefault%2F2007%2Fseptember%2FMichiel%20Smit%20laat%20een%20spoor%20van%20schulden%20achter%20zich en http://www.geenstijl.nl/paginas/michielsmit).

Oh jee, alweer een moskee geen succesnummer in Nederland, waarom probeert Dewinter het dan in Vlaanderen met een gelijkaardig nummer? Weet hij van geen hout meer pijlen maken? Dewinter rekent erop dat zijn lied door de beugel kan met de aanpassing van de antiracismewet die de Liga voor de Mensenrechten bepleit (occasionele racistische grapjes moeten niet correctioneel maar met een openbaar debat bestreden worden, zie: http://www.vrtnieuws.net/cm/vrtnieuws.net/nieuws/binnenland/071204_antiracismewet). Maar voorzitter van de Liga voor de Mensenrechten Jos Vander Velpen (foto 2) heeft al duidelijk gemaakt dat de cd van Dewinter absoluut niet kan, passend in de haatcampagne waarvoor het Vlaams Belang, toen nog Vlaams Blok, in 2004 veroordeeld is door het Hof van Beroep (zie: http://www.mensenrechten.be/main.php?action=thema&item_content=107).