Het VB opnieuw op campagne

Voorpost-1Voorpost-2Voorpost-3Vorige donderdag pakte Philip Dewinter uit met een campagne die het VB de komende maanden in verschillende Vlaamse steden gaat voeren onder het motto Stop islamisering. "We verzetten ons niet tegen de individuele godsdienstbeleving, maar wel tegen de toenemende islamisering", zegt Philip Dewinter. Volgens het VB is de islam geen godsdienst als een andere. "De islam is een veroveringsgodsdienst. Van zodra de islam ergens voldoende sterk is, duldt ze geen andere godsdienst of manier van leven naast zich. De islam hoort daarom niet thuis op Europees grondgebied", luidt het. "Het is een bewuste strategie van moslims om zich te concentreren in bepaalde wijken zodat ze hun tradities, gebruiken en geloof niet zouden verliezen. Op die manier gaan ze integratie tegen. In die concentratiebuurten rijzen moskeeën, moslimscholen en moslimwinkels als paddestoelen uit de grond zodat de autochtone bevolking wegvlucht uit die islamitische enclaves." “Een bewuste strategie…” Alsof ergens in de grotten van het gebergte in Afghanistan of Pakistan een stadsplan van Antwerpen ontvouwd is en daar een marsorder gegeven is richting hoek Van Kerckhovenstraat en Dambruggestraat.

Het VB heeft tien voorstellen om de islamisering in de Vlaamse steden te stoppen. Zo pleit de partij onder meer voor een immigratiestop (in het beruchte zeventigpuntenplan de punten 32 tot en met 48) en voor een drastische beperking van het aantal moskeeën (punt 15 uit het zeventigpuntenplan). Ook wil het VB dat de islam niet langer erkend wordt als officiële godsdienst en dus niet langer gesubsidieerd wordt (punt 14 uit het zeventigpuntenplan). "De controles op de moskeeën moet opgevoerd worden en radicale moskeeën moeten sluiten. Wij zullen binnenkort trouwens opnames laten horen van imams die in Antwerpse moskeeën oproepen om in het buitenland te gaan strijden tegen de Amerikaanse bezetter of om naar trainingskampen in Afghanistan te gaan", kondigt Dewinter aan. Andere maatregelen die de partij voorstelt: de vrijwillige terugkeer aanmoedigen (punten 49 tot en met 70 van het zeventigpuntenplan), de nationaliteitswetgeving verstrengen (de punten 25 tot en met 31 van het zeventigpuntenplan) en de mogelijkheden tot gezinshereniging drastisch beperken (punt 32 uit het zeventigpuntenplan).

Philip Dewinter houdt dus woord. “Denk niet dat ik terugkeer naar het zeventigpuntenplan of naar de bokshandschoenen van campagnes uit het verleden. (…) De verpakking mag al eens wijzigen, de inhoud niet. Consequent in onze principes, maar soepel in onze methodes”, zei hij een dikke week geleden (Gazet van Antwerpen, 15 september – zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20070918). En zie: Dewinter pakt niet meer uit met een zeventigpuntenplan (teveel om te onthouden, en intussen een te beladen geschiedenis), maar met een tienpuntenplan (gemakkelijker om te vatten, en quasi dezelfde inhoud als het zeventigpuntenplan). ”De verpakking mag al eens wijzigen, de inhoud niet.” Geen journalist die in de rand bij de verslaggeving van de VB-persconferentie donderdag kritische vragen formuleerde. Het verst (?) in de kranten ’s anderendaags ging Het Nieuwsblad: “Het Vlaams Belang beseft dat het met de campagne Stop Islamisering op glad ijs schaatst.” That’s all. Geen woord over het recht op godsdienstbeleving en het recht op vereniging, geen woord over de overeenkomst met het zeventigpuntenplan dat toch door alle democratische partijen veroordeeld is.

Bokshandschoenen zijn er bij deze campagne niet meer bij. Dat had Philip Dewinter beloofd. We krijgen wel “folders, affiches, stickers en badges”, protestacties tegen twee Antwerpse moskeeën, een colloquium met de Amerikaanse schrijver Robert Spencer (auteur van een paar controversiële boeken en de website www.jihadwatch.org) en de oprichting van het verbond ‘Europese steden tegen islamisering’. Dát is de manier waarop het VB tegenwoordig campagne voert. Stoottroepen blijven als vanouds vooruit gestuurd te worden. Vroeger de VMO die op straat trok voor Vlaams Blok-thema’s, gisteren Voorpost als prelude op de volgende Vlaams Belang-campagne (foto’s: Voorpost-actie, gisterenmiddag op de Groenplaats in Antwerpen. Klik op de foto’s voor een grotere afbeelding. Meer foto’s: morgen of later op deze blog. Met dank aan Brandpunt 23).