Waarom het misliep met het Blood and Honour/Combat 18-concert in Kinrooi. Wat met het concert op 27 oktober?

ISD-2007---aSebastian-SeemannISD2007Vorige zaterdag verzamelden in het Limburgse Kinrooi slechts een dikke honderd tot tweehonderd neonazi’s voor een Blood and Honour-concert (foto 1, en: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20070905) ingericht door de Duitse sectie van Combat 18, de radicalere vleugel van Blood and Honour. De organisatoren hadden nochtans meer dan duizend concertgangers verwacht. Een concert vorig jaar in Weelde (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20061015), ingericht door diezelfde Duitse sectie van Combat 18, met deels dezelfde groepen (Razors Edge, Oidoxie en Chingford Attack), trok nog tweeduizend man. Wat is er aan de hand, en hoe staat het intussen met de voorbereiding van het megaconcert dat Blood and Honour Vlaanderen in ons land op 27 oktober wil inrichten?

Het concert in Weelde op 14 oktober 2006 werd praktisch voorbereid door Sebastian Seemann (foto 2), een Duitser die nog meer concerten voor Combat 18 organiseerde en voorts op zoek was naar een goed lief (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20061014). Zijn naam dook vorige maand op als voor de rechtbank van Dortmund de zaak van een gewapende overval behandeld werd. Ene Robert Sch. stond hiervoor terecht, een man die eerder al opgepakt was voor een zaak van cocaïnehandel ter waarde van 17 000 euro. Robin Sch. zou schulden gehad hebben bij Sebastian Seemann, die hem dan zou voorgesteld hebben een gewapende overval te plegen op een markt in Brechten. Maar terwijl Robin Sch. op weg was voor die gewapende overval contacteerde Seemann de Duitse geheime dienst en vertelde hen waar Sch. was en wat hij van plan was. De Duitse geheime dienst vertelde Seemann op haar beurt dat ze Seemann al enige tijd aan het volgen waren omdat hij zich inliet met wapens en explosieven, en samenwerkte met de motorbende The Bandidos.

Seeman zou zich niet enkel met wapens hebben ingelaten, bij een huiszoeking op zijn appartement werd 300 gr. cocaïne gevonden. Seeman zou ook, samen met ene Manuel Bayerl, een Poolse vrouw naar Dortmund gebracht hebben om haar ‘tewerk te stellen’ in de prostitutiebuurt daar. Maar na enige tijd werd Seeman verliefd op de vrouw – ze zou nu in verwachting zijn van een kind van hem – en zo mislukte Seemanns plan om rijk te worden met prostitutie. Op weg naar een beter leven of bevreesd voor wat hem nog te wachten staat aan gerechtelijke vervolgingen: Seemann beloofde de Duitse geheime dienst inlichtingen te geven over het netwerk van Combat 18. Het werd Seemann daar trouwens ook te heet onder de voeten want de inkomsten uit die concerten bleek hij in eigen zak te steken, en niet te gebruiken voor de verdere uitbouw van Combat 18.

Men schat dat Seemann een 20 000 euro verdiende aan elk van de drie grote concerten die hij organiseerde, waarvan Weelde er eentje was. Tussendoor waren er nog een paar kleinere concerten. Seemann zou de winst hiervan op zak hebben gehouden. Meer zelfs, Seemann weigerde op zijn concerten geldcollecties toe te laten zoals voor de gevangen kameraden van BBET (Bloed-Bodem-Eer-Trouw, zie: http://www.polfed-fedpol.be/presse/presse_detail_nl.php?recordID=1050). Een en ander kwam vorige maand aan het licht en verspreidde zich als een strovuur in kringen van Blood and Honour-traditional en van Combat 18. Blood and Honour-traditional liet niets onverlet om bekend te maken hoe het er bij Combat 18 aan toe gaat. Vooral dat Seemann zijn diensten aanbood aan de Duitse staat wordt hem zwaar aangerekend.

Vandaar dat nog weinig Blood and Honour’ers de lust hadden om naar het concert van Combat 18 in Kinrooi te gaan. Bij Combat 18 verwijten ze Blood and Honour-traditional als vanouds dat ze de wereld willen veranderen met slechts concerten in te richten. “If all so called White Nationalists would support the idea of armed struggle and actually help with it, we would be well on the way to a National Socialist state”, schrijft ‘DVS828’ die zijn schrijfsels steevast laat volgen door reclame voor de website “Flemisch Lion Versand – de enige echte Vlaams Nationaal Socialistische webwinkel!”, reclame voor de Nederlandse vertaling van de Blood and Honour-bijbel The Way Forward, en de slogan “Let them hate, as long as they fear! Combat 18!”. Meer over die Vlaamse website: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20070719 en http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20070828

En hoe is het intussen met de voorbereiding van het mega-concert dat Blood and Honour Vlaanderen, behorend tot de structuur van Blood and Honour-traditional, op 27 oktober in ons land wil organiseren (foto 3, http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20070809 en http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20070830)? Men is de voorbije weken volop op zoek geweest naar een zaal. Andere keren werd slechts vlak voor het concert een zaal vastgelegd, maar gezien de media-aandacht voor de Blood and Honour-concerten het voorbije anderhalf jaar werd eraan gedacht deze keer veel vroeger een zaal vast te leggen. “Als de honden nog slapen.” Wat mogelijk ook heeft meegespeeld, is dat niet minder dan tien groepen gecontracteerd zijn voor het mega-concert, en die groepen ook wel enige zekerheid willen over het geplande concert. Blue Eyed Devils bijvoorbeeld, de hoofdact in Weelde, was nogal pissig dat pas in laatste instantie bekend was waar hun concert zou doorgaan.

In een  randgemeente van een grote stad vond Blood and Honour Vlaanderen een zaal waar meer dan 2 000 concertgangers terecht kunnen. Men ging er aankloppen om de zaal te huren, maar ze waren daar niet van gisteren. De datum van 27 oktober, alhoew
el amper vermeld in de media, deed er een belletje rinkelen. De collega’s van Blokbuster werden gecontacteerd en zo kwam er bevestiging van een vermoeden. Na beraadslaging is de zaal dan toch niet verhuurd, en moe(s)t Blood and Honour Vlaanderen op zoek gaan naar een andere locatie. Het is de tweede keer in de recente geschiedenis dat Blood and Honour Vlaanderen het deksel op haar neus krijgt bij het zoeken van een zaal. Voor het concert dat op zaterdag 10 maart doorging in Mechelen (zie:
http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20070311 en http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20070405) had men eerst een zaal in Sint-Katelijne-Waver op het oog. De zaal was slechts een week op voorhand (mondeling) vastgelegd, maar de vrijdagavond voor het concert lieten de uitbaters weten dat de zaal niet beschikbaar was voor het geplande ‘familiefeest’. Blood and Honour Vlaanderen moest daarop de ochtend van het concert in allerijl nog een nieuwe zaal zoeken.