Blood and Honour Vlaanderen: wie halen ze naar hier?

ISD2007White Washav2Zaterdag 27 oktober organiseert Blood and Honour Vlaanderen opnieuw een concert in dit land (foto 1). “Een mega-concert”, schreven we nadat we de hand konden leggen op de affiche (zie: http://aff.skynetblogs.be/archive-day/20070809). Niet minder dan tien groepen treden immers aan. Groepen uit Duitsland, de Verenigde staten, Engeland, Italië en Hongarije. Maar welke muziek brengen ze? Met hulp uit het buitenland komen we tot volgend plaatje.

Kommando Skin staat als eerste groep op de affiche, een bij neonazi’s in Duitsland zeer populaire groep. Op hun eerste cd, Bootboys, wordt voornamelijk over de skinheadcultuur gezongen. Hun tweede cd, Die Ruhe vor dem Sturm, staat op de Duitse index, wat betekent dat de cd niet mag aangeprezen worden, en ook niet verkocht mag worden aan minderjarigen. Kommando Skin is tegen de multiculturele samenleving, denkt dat in de vrijmetselarij gecomplotteerd wordt, en wijst ook met de vinger naar de Joden. Op het Blood and Honour Vlaanderen-concert op 9 september 2006 in Wolfsdonk, een gehucht van Aarschot, was Kommando Skin ook al van de partij. Het aantreden op 27 oktober zou het derde concert van Kommando Skin in Vlaanderen worden, want op 13 december 2003 was de groep ook al geprogrammeerd voor een Blood and Honour-concert in Oost-Vlaanderen.

White Wash (foto 2) komt uit de Verenigde Staten. De groep speelde onder andere al op festivals die op terreinen van de Ku Klux Klan worden gehouden. White Wash verkeert ook regelmatig in Hammer Skin-kringen, een soort elite-netwerk van neonazistische skinheads. De naam van de groep komt uit een film waarin een straatbende gezichten van zwarte kinderen wit verft. Groepsleden sloegen een café in puin omdat er volgens hen mensen aanwezig waren die niet pasten in hun neonazistische denkwereld. De groep ageert tegen de invloed van Joden op onze wereld, roept op ten stijde te trekken tegen de Joden en hen te vernietigen.

Avalon (foto 3) is een Engelse neonazi-muziekgroep die startte onder de groepsnaam ‘19th Twice’. Een verwijzing naar tweemaal de negentiende letter van het alfabet, SS. De groep verkeerde aanvankelijk vooral in kringen van de radicaalste sectie van Blood and Honour, Combat 18. Vandaar hun nummer Combat 18 is calling you. De jongste jaren treedt Avalon meer aan bij de ‘gewone’ Blood and Honour-secties. In oktober 2006 bijvoorbeeld op ‘De Dag van het Ras’ in Spanje. Een paar maanden eerder, op 12 augustus 2006, was de groep geprogrammeerd voor het Blood and Honour Vlaanderen-concert in Hever, deelgemeente van Boortmeerbeek, maar daagde er uiteindelijk niet op. In de beruchte Brugse kroeg De Kastelein trad Avalon op 16 april 2005 op. Het verhaal wordt eentonig: ook deze groep keert zich tegen de Joden. Het refrein van Hear the Voice luidt: “One people,one leader, ein Volk, ein Fuhrer. The rules the make suit their goals. But they will pay with their souls. No guilt for the crimes they do. Twisted tricks thought by jews. The hand of zion controls the state. Create confusion with their hate…” Avalon werkte dan ook mee aan de verzamelcd Death to Z.O.G. die bij het 88 Records-label verscheen. ‘Z.O.G.’ staat voor Zionist Occupation Government; 88 staat voor Heil Hitler. Avalon moet overigens ook niet weten van… voetballers en voetbalclubs. Volgens hen spelen er bij de voetballers Joden mee, en ook buitenlandse spelers zien ze niet zitten. “Als ik graag een echte aap over een veld wil zien lopen, dan ga ik wel naar de dierentuin”, liet een groepslid van Avalon in een interview optekenen.

De ‘Surprise band’ is natuurlijk een verrassing, maar het zou niet verbazen als het een gelegenheidsgroep is. Het wereldje van de neonazi-muziekscène is niet zo groot, en Avalon bijvoorbeeld doet regelmatig beroep op een bassist van de eveneens voor 27 oktober aangekondigde White Law. Op het concert in Weelde, deelgemeente van Ravels, op 14 oktober 2006, waar zo’n 2 000 neonazi’s opdoken, bijvoorbeeld jamden dan weer leden van het Engelse Chingford Attack samen met de mensen van het eveneens Engelse Razors Edge.

De volgende op de affiche is het Duitse Faustrecht. Een groep die hun cd’s Geachtet en Blut, Schweiss & Tranen op de Duitse index zag belanden, cd’s waarvoor dus geen reclame mag gemaakt worden, en die ook niet aan minderjarigen mogen verkocht worden. Faustrecht ageert tegen de vrijmetselarij die de groep als een onzichtbare macht ziet die vrijheid, gerechtigheid en broederschap nastreeft. En daar wringt natuurlijk het schoentje want Faustrecht wil niet broederlijk doen met veel mensen, laat staan dat ze gelijkwaardig zijn aan andere rassen. Het jodendom wordt ongeveer dezelfde verwijten gemaakt. Faustrecht wil dat Duitsland aan de oostzijde weer zo groot wordt als voor het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog. Tegen immigratie wordt gezongen in nummers als Freedom and Right en White Liberty. “White Skinheads all over the world stand together for a brighter future of our people! White unity is white liberty – White power!” Rob Verreycken zou zeggen dat daar toch niets mis mee is, anderen roepen wel “Black is beautiful”. Maar bij Faustrecht en soortgelijke groepen gaat het wel over het superieur zijn van het ‘witte ras’, en het teruggrijpen naar de idealen en methodes uit het nazi-tijdperk.